NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Επιχειρηματικά Νέα
ανάγνωση

​Εξαγορά του lti AKS Minoa Palace από τον Όμιλο Cretan Investments Group Hellas

​Εξαγορά του lti AKS Minoa Palace από τον Όμιλο Cretan Investments Group Hellas

Στην απόκτηση της πρώτης του ξενοδοχειακής μονάδας προχώρησε ο Όμιλος Cretan Investments Group Hellas εξαγοράζοντας από τον Όμιλο AKS Hotels το ξενοδοχείο lti AKS Minoa Palace συνολικής δυναμικότητας 119 δωματίων.

Το ξενοδοχείο θα ενταχθεί στο portfolio της MK Hotel Collection που αποτελεί τον επενδυτικό βραχίονα του Ομίλου CIG Hellas στον τομέα του τουρισμού. Η Διοίκηση του Ομίλου έχει εκπονήσει ένα πλήρες επενδυτικό πλάνο ανακαίνισης και αναβάθμισης του ξενοδοχείου το οποίο θα ξεκινήσει άμεσα και θα ολοκληρωθεί σε 2 φάσεις: στην πρώτη φάση που θα διαρκέσει μέχρι τον Απρίλιο του 2021 θα πραγματοποιηθούν εκτεταμένες εργασίες ανακαίνισης στους κοινόχρηστους χώρους, στο κεντρικό κτήριο και στην παραλία, ενώ η δεύτερη φάση που θα ολοκληρωθεί τον Απρίλιο του 2022 θα αφορά στην πλήρη ανακαίνιση των δωματίων.

Σε επίπεδο brand, το ξενοδοχείο θα ενταχθεί στην αλυσίδα Sentido Hotels & Resorts και θα μετονομαστεί σε Sentido Unique Blue Resort. Όσον αφορά στην αρχιτεκτονική και στο design το resort θα αποκτήσει μια εκλεπτυσμένη, boho αισθητική όπου το ξύλινο στοιχείο παντρεύεται αρμονικά με τις μεταλλικές λεπτομέρειες και τις γήινες αποχρώσεις. Σε επίπεδο υπηρεσιών, θα πραγματοποιηθούν ουσιαστικές αλλαγές παρέχοντας στους επισκέπτες μια αναβαθμισμένη εμπειρία πολυτελούς διαμονής, high-end υπηρεσιών και υψηλής μεσογειακής γαστρονομίας. Το Unique Blue Resort πρόκειται να ανοίξει τις πόρτες του και να υποδεχτεί τους πρώτους ταξιδιώτες στις 17 Απριλίου 2021.

Η κυρία Μαρίτα Καράτζη, Πρόεδρος & Διευθύνουσα Σύμβουλος της CIG Hellas, δήλωσε σχετικά με την εξαγορά «Η επένδυση στο Sentido Unique Blue Resort σηματοδοτεί για τον Όμιλό μας την πρώτη από μια σειρά στρατηγικών κινήσεων στον τομέα του τουρισμού. Εξετάζουμε εδώ και αρκετό καιρό ελκυστικές επενδυτικές τοποθετήσεις σε επιλεγμένους προορισμούς στην Ελληνική Επικράτεια και μέσα στο επόμενο μεσοπρόθεσμο χρονικό διάστημα θα αρχίσουμε σταδιακά να τοποθετούμαστε είτε μέσω εξαγορών είτε μέσω νέων τουριστικών αναπτύξεων».

Κεφαλαιοποιώντας περισσότερες από 2 δεκαετίες επιτυχημένης παρουσίας στον ξενοδοχειακό κλάδο η διοικητική ομάδα του Ομίλου Cretan Investments Group Hellas έχει σχεδιάσει και υλοποιεί με προσεκτικές κινήσεις ένα επενδυτικό σχέδιο που περιλαμβάνει την τοποθέτηση σε ξενοδοχειακές μονάδες σε βασικές γεωγραφικές αγορές της Ελλάδας. Στόχος είναι η δημιουργία κάτω από το brand MK Hotel Collection, ενός ισορροπημένου χαρτοφυλακίου hospitality assets τα οποία θα εξασφαλίζουν υψηλή προστιθέμενη αξία τόσο για την ίδια την εταιρεία όσο και για τις αγορές στις οποίες δραστηριοποιείται.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr