NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Δημόσια Διοίκηση
ανάγνωση

Σταϊκούρας: Στήριξη της ελληνικής κοινωνίας, «για όσο περισσότερο χρόνο γίνεται»

Σταϊκούρας: Στήριξη της ελληνικής κοινωνίας, «για όσο περισσότερο χρόνο γίνεται»

​«Οποιοσδήποτε περιορισμός έχει δυσμενείς επιπτώσεις στην οικονομία», δήλωσε σε συνέντευξή του στην τηλεόραση του ΑΝΤ1 ο Υπουργός Οικονομικών, προσθέτοντας ότι «όσο περισσότεροι είναι οι περιορισμοί, τόσο μεγαλύτερο είναι το κόστος».

Βάσει, μάλιστα, των εκτιμήσεων, ο Χρήστος Σταϊκούρας είπε ότι «κάθε μήνας καθολικού lockdown στοίχισε 2,5 εκατ. του ΑΕΠ». «Είμαστε εδώ να στηρίξουμε την ελληνική κοινωνία, για όσο περισσότερο χρόνο γίνεται», τόνισε ο Υπουργός Οικονομικών, εξηγώντας ότι, «από τα 3,3 δισ. που ανακοινώθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα, τα 3 είναι χρήματα στις τσέπες των πολιτών».

Σχετικά με το πότε θα καταβληθεί το δώρο των Χριστουγέννων στους εργαζόμενους που έχουν τεθεί σε αναστολή, εκτίμησε ότι, «θα καταβληθεί όσο το δυνατόν πιο σύντομα». Όσο αφορά στο θέμα των μακροχρόνια ανέργων, που μένουν εκτός έκτακτης υποστήριξης, εξήγησε ότι, για την επιδότησή τους, «πρέπει να υπάρξει συσχέτιση με τον κορονοϊό, γιατί έτσι δίνει χρήματα η ΕΕ», άρα να έχουν αποκτήσει αυτήν την ιδιότητα το 2019.

Αναφερόμενος στο ύψος αλλά και το χρόνο καταβολής των τελών κυκλοφορίας, που αναμένεται να αναρτηθούν τις επόμενες μέρες, ο Υπουργός Οικονομικών είπε πως, «θα σταλούν από την ΑΑΔΕ, θα δούμε όμως πώς θα εξελιχθεί η κατάσταση και θα δούμε πώς θα βοηθήσουμε την κοινωνία».

Στο ενδεχόμενο για ενίσχυση χαμηλοσυνταξιούχων και μακροχρόνια ανέργων στο τέλος του χρόνου, απάντησε αρνητικά, επαναλαμβάνοντας ότι, τις άλλες χρονιές «υπήρχε υπερπλεόνασμα που μοίραζε η κυβέρνηση, φέτος είναι άλλη χρονιά. Φέτος, οι πόροι που εκταμιεύουμε, πρέπει να έχουν σχέση με τον κορονοϊό» και υπογράμμισε ότι, «αυτήν τη στιγμή που μιλάμε, ισχύει ότι ανακοινώθηκε την προηγούμενη εβδομάδα».

Όσο αφορά στην επιστρεπτέα προκαταβολή είπε πως, «πάει στον εργοδότη και την επιχείρηση» και εξέφρασε την προσδοκά να καταβληθούν τα υπόλοιπα χρήματα μέχρι το τέλος Νοεμβρίου». «Στις κλειστές επιχειρήσεις και τους ελεύθερους επαγγελματίες που πλήττονται, υπάρχουν κατώτατα όρια, δεν υπάρχει αφαίρεση των 534 ευρώ», είπε εξηγώντας ότι, «όταν μία επιχείρηση έχει πάρει μία, δύο επιστρεπτέες, πρέπει να υπάρχει δικαιοσύνη για τις υπόλοιπες».

Απαντώντας τέλος, στο ζήτημα της ύφεσης της ελληνικής οικονομίας, «θα είναι οριακά πάνω από το 10% με μία ανάπτυξη 5% το 2021».

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr