NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

ΟΑΕΔ: Ευρωπαϊκή βράβευση για ομάδα της 2ης Επαγγελματικής Σχολής Θεσσαλονίκης

ΟΑΕΔ: Ευρωπαϊκή βράβευση για ομάδα της 2ης Επαγγελματικής Σχολής Θεσσαλονίκης

Το Βραβείο Αριστείας του ευρωπαϊκού διαγωνισμού φωτογραφίας Photo Award 2020 του Cedefop (Ευρωπαϊκό Κέντρο για την Ανάπτυξη της Επαγγελματικής Κατάρτισης), απένειμε στην ομάδα «Digital & Green Waves» της 2ης Επαγγελματικής Σχολής (ΕΠΑΣ) Μαθητείας Θεσσαλονίκης ΟΑΕΔ ο Ευρωπαίος Επίτροπος Απασχόλησης Nicolas Schmit, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Επαγγελματικών Δεξιοτήτων (9-13 Νοεμβρίου). H ομάδα αποτελείται από τις μαθήτριες Ελένη Φρανσίζη, Ελευθερία-Γιαννούλα Σοκολάκη, Ελευθερία Πίγκα, Σοφία Τσοχαταρίδου και από τον εκπαιδευτικό Θεόφιλο Στουπιάδη.

Οι μαθήτριες φοιτούν στην ειδικότητα Γραφικών Τεχνών-Ηλεκτρονική Σχεδίαση Εντύπου της 2ης Επαγγελματικής Σχολής (ΕΠΑΣ) Μαθητείας Θεσσαλονίκης ΟΑΕΔ και διαγωνίστηκαν ανάμεσα σε 43 ομάδες μαθητών Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΕΕΚ) από 13 ευρωπαϊκές χώρες. Οι 43 ομάδες αποτελούνταν από 143 μαθητές, 39 εκπαιδευτικούς και 34 φορείς ΕΕΚ. Ζητήθηκε από τους μαθητές να μοιραστούν μια ιστορία με φωτογραφίες μιας αξέχαστης εμπειρίας επαγγελματικής μάθησης με θέμα τις «Πράσινες & Ψηφιακές Δεξιότητες».

Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Επαγγελματικών Δεξιοτήτων είναι μια ετήσια εκδήλωση όπου τοπικοί, περιφερειακοί ή εθνικοί φορείς ΕΕΚ παρουσιάζουν και αναδεικνύουν τις δράσεις τους σε ευρωπαϊκό επίπεδο και παρέχει μια πλατφόρμα για να γίνει ευρύτερα γνωστό το δυναμικό της ΕΕΚ και μια ευκαιρία ανταλλαγής πληροφοριών και ορθών πρακτικών σε όλη την Ευρώπη και πέραν αυτής.

Η φετινή, πέμπτη κατά σειρά, Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Επαγγελματικών Δεξιοτήτων ήταν μία 100% διαδικτυακή εκδήλωση που διοργάνωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σε συνεργασία με τη γερμανική Προεδρία του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Το φετινό θέμα αφορούσε τις Πράσινες και Ψηφιακές Μεταβάσεις, σύμφωνα με τις προτεραιότητες της «Ευρωπαϊκής Πράσινης Συμφωνίας» και της στρατηγικής για «Μια Ευρώπη έτοιμη για την ψηφιακή εποχή».

Κάθε χρόνο, στο πλαίσιο της Εβδομάδας, τα Βραβεία Αριστείας ΕΕΚ αναγνωρίζουν άτομα και Oργανισμούς για τις προσπάθειές τους στην προώθηση και προσφορά υψηλής ποιότητας της ΕΕΚ. Τα βραβεία είναι μια γιορτή δέσμευσης για την ΕΕΚ και έχουν σχεδιαστεί για να αναδείξουν την ποιότητα στην ΕΕΚ, να παρέχουν ορατότητα στους νικητές, να παρακινήσουν τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς και να υποστηρίξουν την ανάπτυξη δικτύων και ευκαιριών σταδιοδρομίας. Οι νικητές των Βραβείων Αριστείας 2020 τιμήθηκαν στην τελετή λήξης της Εβδομάδας και αποτελούν όλοι εμπνευσμένα παραδείγματα αριστείας στην ΕΕΚ.

Η 2η ΕΠΑΣ Μαθητείας Θεσσαλονίκης ΟΑΕΔ αποτελεί «ένα παράδειγμα καλής πρακτικής στην επαγγελματική εκπαίδευση, συμμετέχοντας από το 2017 με διάφορες εκδηλώσεις στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Επαγγελματικών Δεξιοτήτων και καταφέρνοντας να πετύχει πολλές διακρίσεις. Το 2017 η εκπαιδευτικός και Διευθύντρια της 2ης ΕΠΑ.Σ. μαθητείας Θεσσαλονίκης ΟΑΕΔ, βραβεύτηκε με το Βραβείο Αριστείας στην κατηγορία «Εκπαιδευτικοί», στο πλαίσιό της 2ης Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Επαγγελματικών Δεξιοτήτων».

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr