NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Events
ανάγνωση

31ο Συνέδριο Ηγεσίας ΕΑΣΕ: Πώς η πανδημία αλλάζει ριζικά οργανισμούς και επιχειρήσεις

31ο Συνέδριο Ηγεσίας ΕΑΣΕ: Πώς η πανδημία αλλάζει ριζικά οργανισμούς και επιχειρήσεις
17_11_2020 | 11:40
epixeiro icon Ειδήσεις | Events

Καταξιωμένοι ομιλητές όπως ο Nassim Nicholas Taleb συμμετείχαν στη φετινή ψηφιακή διοργάνωση.

Η κρίση του κορoνοϊού και το νέο μοντέλο ηγεσίας που διαμορφώνεται από αυτή καθώς επίσης και η ευελιξία ως αναπόσπαστο στοιχείο των οργανισμών, ήταν τα κεντρικά θέματα που ανέδειξε το 31ο Συνέδριο Ηγεσίας της ΕΑΣΕ με τίτλο «Terra Incognita: Leadership for Antifragility», το οποίο διοργανώθηκε φέτος ψηφιακά λόγω των έκτακτων συνθηκών της πανδημίας από την Παρασκευή 29 έως το Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2020.

Παρουσιάζοντας τις ευκαιρίες που κρύβει η τρέχουσα κρίση για την αλλαγή των πλάνων των οργανισμών και τον αναστοχασμό της ηγεσίας, η ίδια η φετινή διοργάνωση αποτέλεσε ένα μοντέλο επιτυχημένης προσαρμογής στα νέα δεδομένα αφού έλαβε χώρα σε virtual περιβάλλον, διατηρώντας ωστόσο τη διάδραση και τον παλμό που χαρακτηρίζουν το Συνέδριο της ΕΑΣΕ εδώ και τρεις δεκαετίες.

«Φέτος το Συνέδριο της ΕΑΣΕ αναδεικνύοντας τους τρόπους προσαρμογής στη νέα πραγματικότητα της πανδημίας, άλλαξε μορφή, διατηρώντας τον παλμό και την επικοινωνία με τα μέλη της ΕΑΣΕ και τους συνέδρους. Ανανεώνουμε το ραντεβού μας για την ερχόμενη χρονιά, με πνεύμα ευελιξίας και αλλαγής απέναντι στις προκλήσεις και αισιοδοξία για ένα καλύτερο μέλλον» δήλωσε ο Πρόεδρος της ΕΑΣΕ, κ. Βασίλης Ραμπάτ, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος, Xerox Hellas.

Η απήχηση της εκδήλωσης- την οποία συντόνιζε όπως κάθε χρόνο ο καθηγητής Χαρίδημος Τσούκας-ήταν εντυπωσιακή αφού συμμετείχαν περισσότεροι από 400 σύνεδροι, ανώτατα και ανώτερα στελέχη από την Ελλάδα και το εξωτερικό, υπογραμμίζοντας το γεγονός ότι το Συνέδριο της ΕΑΣΕ είναι η κορυφαία διοργάνωση για το Management στη χώρα.

Η πρώτη μέρα του Συνεδρίου άνοιξε με την ομιλία του διάσημου συγγραφέα του best-seller Black Swan, κ. Nassim Nicholas Taleb, εμπνευστή της έννοιας του Antifragility ο οποίος τόνισε τη σημασία της ανθεκτικότητας που πρέπει να χαρακτηρίζει τους οργανισμούς λόγω της σημερινής ρευστότητας, καθηλώνοντας το κοινό.

Στη συνέχεια ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Κυριάκος Πιερρακάκης μίλησε για τις πρωτοφανείς συνθήκες που κλήθηκε να διαχειριστεί το ελληνικό κράτος λόγω της πανδημίας και επίσπευσαν τον ψηφιακό μετασχηματισμό του.

Η πρώτη μέρα του Συνεδρίου έκλεισε με τοποθετήσεις από τους: κ.κ. Αθανασία Γκιουλέκα, VP, Rheumatology Strategy and Assets Head, UCB Immunology, Δημήτρη Παπαλεξόπουλο, Πρόεδρο Εκτελεστικής Επιτροπής, Όμιλος ΤΙΤΑΝ, Πρόεδρο, Σύνδεσμος Ελλήνων Βιομηχάνων (ΣΕΒ) και Νικόλαο Μπακατσέλο, Πρόεδρο & CEO, Πυραμίς Μεταλλουργία ΑΕ, Πρόεδρο, Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο, οι οποίοι παρουσίασαν πώς οι οργανισμοί που διοικούν προσαρμόστηκαν επιτυχώς στο ρευστό περιβάλλον της πανδημίας.

Τη δεύτερη μέρα του Συνεδρίου ο καθηγητής Οργανωσιακής Συμπεριφοράς του INSEAD κ. Mark Mortensen, πραγματοποίησε μία πολύ ενδιαφέρουσα εισήγηση για τους τρόπους με τους οποίους οι ηγέτες μπορούν να διοικήσουν ομάδες εξ αποστάσεως (virtual teams), ένα μοντέλο που λόγω της διάδοσης της τηλεεργασίας απασχολεί όλο και περισσότερες επιχειρήσεις.

Το Συνέδριο συνεχίστηκε με την ομιλία του κ. Στηβ Βρανάκη, Επικεφαλής Δημιουργικού (Chief Creative Officer) της ελληνικής Κυβέρνησης για τη δημιουργική συνεργασία ως αναγκαιότητα την εποχή του κορωνοϊού και τις τοποθετήσεις των κ.κ. Μάρι Δασκαλαντωνάκη, Διευθύνουσας Συμβούλου, Όμιλος Grecotel & Managing Director, Grecotel S.A. και Βασίλη Σταύρου, Brand President, ΑΒ Βασιλόπουλος, οι οποίοι μίλησαν για την ευελιξία ως πρωταρχική αξία στο δικό τους μοντέλο διοίκησης.

Η τελευταία ημέρα του Συνεδρίου παραδοσιακά είναι αφιερωμένη στην ψυχολογία και στο well being των στελεχών. Ο κ. Πέτρος Πολυχρόνης, Παιδοψυχίατρος και Διευθυντής του Αθηναϊκού Κέντρου Μελέτης του Ανθρώπου (Α.Κ.Μ.Α) μίλησε για την πολυπλοκότητα του κόσμου και πώς μπορεί κανείς να τη διαχειριστεί, ενώ η κα. Λένα Διβάνη, συγγραφέας και καθηγήτρια στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και ο αγαπημένος καλλιτέχνης κ. Νίκος Πορτοκάλογλου ακολούθησαν με τις ομιλίες τους για τον πολιτισμό και την τέχνη με τον τελευταίο να τραγουδάει live για το διαδικτυακό κοινό.

Κατά την τοποθέτησή του στο τέλος των εργασιών του Συνεδρίου, ο κ. Γιάννης Αναστασόπουλος, Σύμβουλος Διοίκησης, ΕΑΣΕ, επεσήμανε ότι «Η δημιουργία «antifragile» ηγετών, επιχειρήσεων και οικονομιών, προϋποθέτει έναν διαφορετικό τρόπο σκέψης. Μία νοοτροπία η οποία θριαμβεύει σε καθεστώς συνεχών μεταβολών, ενθαρρύνει τον πειραματισμό, αποδέχεται τα λάθη. Οι δυσκολίες δεν κρατούν για πάντα. Οι ανθεκτικοί άνθρωποι – όμως- διαρκούν!».

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr