NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Events
ανάγνωση

​Στις 6 Δεκεμβρίου ο τελικός του διεθνή φοιτητικού διαγωνισμού Hult Prize: ​Food for Good​

​Στις 6 Δεκεμβρίου ο τελικός του διεθνή φοιτητικού διαγωνισμού Hult Prize: ​Food for Good​

Το 2009 ο τότε μεταπτυχιακός φοιτητής του Hult International Business School, Ahmad Ashkar, ίδρυσε μία εταιρεία για να προσφέρει σε όλο τον κόσμο μία πλατφόρμα όπου θα μπορούσε να γίνει μια δημιουργική ανταλλαγή απόψεων πάνω σε θέματα με βιώσιμο και κερδοφόρο αντίκτυπο. Σε συνεργασία με τον πρόεδρο του Hult, Dr. Stephen Hodges ξεκίνησαν να φιλοξενούν εκδηλώσεις για startup εταιρείες στα 5 campus που διατηρεί το συγκεκριμένο πανεπιστήμιο σε ολόκληρο τον κόσμο εστιάζοντας την προσοχή τους στη δημιουργία ενός νέου είδους επιχείρησης, της λεγόμενης «εταιρείαimpact». Τον επόμενο χρόνο ιδρύθηκε το Hult Prize Foundation.

Σήμερα το Hult Prize συνεργάζεται με τα Ηνωμένα Έθνη, το Bill Clinton Global Foundation και το Education First. Θεωρείται ένα από τα πιο γνωστά προγράμματα επιχειρηματικότητας που εμπλέκει 2000 πανεπιστήμια και κολλέγια από 121 χώρες σε όλο τον κόσμο αποτελώντας πρόκληση ορόσημο για την κοινωνική επιχειρηματικότητα.

Το Hult Prize, με το χαρακτηρισμό του από τον διεθνή τύπο ως το βραβείο Νόμπελ για τους φοιτητές, θεωρείται ο μεγαλύτερος και πλέον αναγνωρισμένος φοιτητικός διαγωνισμός παγκοσμίως! Ο διαγωνισμός χωρίζεται σε 4 στάδια.

  1. On Campus Program. 2000 πανεπιστήμια και κολέγια από 121 χώρες συγκεντρώνουν τις αιτήσεις των φοιτητών τους και ξεκινούν τη διοργάνωση. Εκπαιδευτικά προγράμματα, σεμινάρια, εργαστήρια αλλά και συμβουλευτική από διακεκριμένα άτομα της πανεπιστημιακής κοινότητας και του επιχειρηματικού κόσμου λαμβάνουν χώρα ώστε οι συμμετέχοντες να σχηματίσουν και να παρουσιάσουν την ιδέα τους την ημέρα του On-Campus τελικού. Στον ρόλο των κριτών άτομα με κατάρτιση κι αναγνώριση επιστημονική κι επαγγελματική αξιολογούν τις ιδέες κι αναδεικνύουν τη νικήτρια ομάδα που εξασφαλίζει το εισιτήριό της για τη δεύτερη φάση.
  2. Regional Summits. Περισσότερες από 50 πόλεις δηλώνουν διαθεσιμότητα για τη διεξαγωγή της δεύτερης φάσης του διαγωνισμού σε ολόκληρο τον πλανήτη και φιλοξενούν τους 5000 κορυφαίους φοιτητές – επιχειρηματίες από το σύνολο των 300000 ατόμων που συμμετείχαν στο πρώτο στάδιο. Οι φοιτητές έχουν την ευκαιρία να παρουσιάσουν την καινοτόμο ιδέα τους, να μάθουν από τους συναδέλφους τους και να εμπνευστούν από τη γενιά των νέων που δεσμεύονται να αλλάξουν τον κόσμο μέσω της επιχειρηματικότητας. Οι καλύτερες ομάδες κερδίζουν μία θέση στο Accelerator Program.
  3. Accelerator Program. THE WORLD’S NUMBER ONE ACCELERATOR FOR SOCIAL IMPACT! Οι κορυφαίες ομάδες από τα 50+ regional summits καλούνται να περάσουν 6 εβδομάδες στο Global Accelerator program. Εκεί ανταγωνίζονται, αξιολογούνται και δέχονται υποστήριξη από τους καλύτερους και πιο αξιόλογους CEOs, εταιρείες και ηγέτες για αλλαγή και επίδραση!
  4. United Nations Finals. Οι 6 καλύτερες ομάδες που προκύπτουν από το τρίτο στάδιο έχουν την ευκαιρία να βρεθούν στη Νέα Υόρκη, ΗΠΑ όπου παρουσιάζουν και απογειώνουν τις ιδέες τους μπροστά σε παγκόσμιους ηγέτες και κορυφαίους CEOsστη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών. Η νικήτρια ομάδα κερδίζει το έπαθλο του $1εκατομμυρίου για να ιδρύσει τη δική της startup!

Είναι η πρώτη χρονιά που το Hult Prize φιλοξενείται στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, προσφέροντας την ευκαιρία σε φοιτήτριες και φοιτητές να αναπτύξουν την ιδέα τους πάνω στη φετινή πρόκληση “Food for Good: Transforming food into a vehicle for change” και να ιδρύσουν τη δική τους startup εταιρεία.

Λόγω της παρούσας κατάστασης, ο τελικός της πρώτης φάσης θα διεξαχθεί διαδικτυακά την Κυριακή 6 Δεκεμβρίου 2020.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr