NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Επιχειρηματικά Νέα
ανάγνωση

ΗΠΑ: Η FAA δίνει το «πράσινο φως» στην επιστροφή του Boeing 737 Max

ΗΠΑ: Η FAA δίνει το «πράσινο φως» στην επιστροφή του Boeing 737 Max

​Το 737 Max της Boeing μπορεί να επιστρέψει με ασφάλεια στους ουρανούς, με ένα εκτεταμένο πακέτο διορθώσεων, σύμφωνα με τις ρυθμιστικές Αρχές των ΗΠΑ, μετά από ένα κενό 20 μηνών που προκλήθηκε από δύο δυστυχήματα.

Οι ενέργειες που ανακοινώθηκαν την Τετάρτη στον ιστότοπο της Federal Aviation Administration σηματοδοτούν το τέλος της μακρύτερης καθήλωσης ενός αεροσκάφους στην ιστορία των ΗΠΑ και αποτελούν το έναυσμα για τις αεροπορικές εταιρείες και άλλους ρυθμιστές σε όλο τον κόσμο ώστε να δώσουν το «πράσινο φως» στην επιστροφή του συγκεκριμένου αεροσκάφους.

Εντούτοις, τα προβλήματα δεν σταματούν εδώ για την Boeing, καθώς συνεχίζεται μια ποινική έρευνα από το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ, οι «διαταραγμένες» σχέσεις με την FAA απειλούν να οδηγήσουν σε πρόστιμα ή άλλες κυρώσεις και η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς έχει επίσης μια ανοιχτή έρευνα.

Εν τω μεταξύ, η πανδημία Covid-19 έχει προκαλέσει σοβαρό πλήγμα στην αεροπορική βιομηχανία, ωθώντας τις αεροπορικές εταιρείες να ακυρώσουν τις παραγγελίες για το Max και να αποτρέψουν τα σχέδια της Boeing για γρήγορη αντιστροφή των απωλειών της.

Η FAA απαιτεί επισκευές σε ένα σύστημα ασφαλείας και σε πολλά άλλα ελαττώματα που ανακαλύφθηκαν κατά τη διάρκεια των περασμένων μηνών. Απαιτεί, επίσης, νέα εκπαίδευση των πιλότων για το Max ,εστιάζοντας σε ζητήματα που προέκυψαν μετά τα ατυχήματα.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr