NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Δημόσια Διοίκηση
ανάγνωση

«Ψηφιακό Βήμα» και «Ποιοτικός Εκσυγχρονισμός» τέλος - Χρηματοδότηση σε 5.000 επιχειρήσεις

«Ψηφιακό Βήμα» και «Ποιοτικός Εκσυγχρονισμός» τέλος - Χρηματοδότηση σε 5.000 επιχειρήσεις

Με την εξέταση και των τελευταίων ενστάσεων, ανακοινώθηκε από το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων η ολοκλήρωση των εντάξεων στις δύο σημαντικές δράσεις επιχειρηματικότητας, «Ψηφιακό Βήμα» και «Ποιοτικός Εκσυγχρονισμός», του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία» (ΕΠΑνΕΚ) του ΕΣΠΑ 2014-2020.

Συγκεκριμένα, με την ένταξη επιπλέον 32 επιχειρηματικών σχεδίων, προϋπολογισμού 370.074 ευρώ, το σύνολο των ενταγμένων επενδυτικών σχεδίων στο «Ψηφιακό Βήμα», που αφορά στην ψηφιακή αναβάθμιση των πολύ μικρών, μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων, ανέρχεται σε 4.786, με τη συνολική δημόσια χρηματοδότηση να διαμορφώνεται στα 71.573.612 ευρώ.

Αντίστοιχα, στη δράση «Ποιοτικός Εκσυγχρονισμός», που στοχεύει στη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας των μεσαίων επιχειρήσεων επενδύοντας στον παραγωγικό εκσυγχρονισμό τους και την υιοθέτηση συστημάτων τυποποίησης και πιστοποίησης, εντάσσονται επιπλέον 10 επιχειρηματικά σχέδια, προϋπολογισμού 1.213.660 ευρώ, διαμορφώνοντας τις συνολικές εντάξεις στις 399 και τη συνολική δημόσια χρηματοδότηση στα 60.233.732 ευρώ.

Μέσω αυτών των δύο δράσεων, χρηματοδοτήθηκαν περισσότερες από 5.000 επιχειρήσεις, με τη συνολική δημόσια δαπάνη να ξεπερνάει τα 130 εκατ. ευρώ, με στόχο την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και της εξωστρέφειάς τους.

Οι δύο δράσεις συγχρηματοδοτούνται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) της Ευρωπαϊκής Ένωσης και από εθνικούς πόρους.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr