NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Κύπρος
ανάγνωση

Ελληνική Πρωτοβουλία: 120.000 δολάρια για την έρευνα και καινοτομία στην Κύπρο

Ελληνική Πρωτοβουλία: 120.000 δολάρια για την έρευνα και καινοτομία στην Κύπρο
20_11_2020 | 14:08 20_11_2020 | 14:09
epixeiro icon Ειδήσεις | Κύπρος, Καινοτομία & έρευνα

Με δωρεά ύψους 120.000$ θα ενισχυθεί η καινοτόμος έρευνα, στα Πανεπιστήμια και ερευνητικά ινστιτούτα της Κύπρου, από την Ελληνική Πρωτοβουλία (Τhe Hellenic Initiative – THI), μέσω του Cyprus Seeds.

Η Ελληνική Πρωτοβουλία υποστηρίζει, για δεύτερη συνεχή χρονιά, τις προσπάθειες του Cyprus Seeds για στήριξη ερευνητικών ομάδων που ενδιαφέρονται να εμπορευματοποιήσουν την καινοτόμα έρευνα τους, είτε μέσω Licensing Agreements, είτε με τη δημιουργία spinoff εταιριών. Η βοήθεια του THI δεν θα περιοριστεί αποκλειστικά στην δωρεά των $120.000, καθώς ο οργανισμός θα συνεχίσει να στηρίζει ενεργά το πρόγραμμα, προσφέροντας επίσης υπηρεσίες καθοδήγησης και δικτύωσης στην Αμερική και όχι μόνο.

Το Cyprus Seeds είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός που ιδρύθηκε στην Κύπρο το 2018 για να υποστηρίξει την εμπορευματοποίηση της ακαδημαϊκής έρευνας στην Κύπρο μέσα από την παροχή χρηματοδότησης (υπό την μορφή δωρεών), καθοδήγησης, εκπαίδευσης σε επαγγελματικές δεξιότητες καθώς και με δικτύωση με πιθανούς πελάτες η/και επενδυτές στην Κύπρο και στο εξωτερικό. Για την υλοποίηση των στόχων του, Το Cyprus Seeds έχει συνάψει συμφωνία με το THI ΜΙΤ στην Αμερική, από τον πρώτο κύκλο του Προγράμματος, που έτρεξε την περίοδο 2019- 2020.

Η Ελληνική Πρωτοβουλία είναι ένα παγκόσμιο κίνημα των Ελλήνων της Διασποράς που συστάθηκε ως μη κερδοσκοπικός οργανισμός στη Νέα Υόρκη, το 2012, με αποστολή την επένδυση στο μέλλον της Ελλάδας, μέσα από φιλανθρωπικές δράσεις και προγράμματα που στοχεύουν στην στήριξη της επιχειρηματικότητας και την οικονομική ανάκαμψη της Ελλάδας.

Το Μάρτιο του 2020, η Cyprus Seeds ανακοίνωσε την δεύτερη πρόσκληση για έναν δεύτερο κύκλο και έλαβε 54 αιτήσεις από όλα τα Πανεπιστήμια και τα Ερευνητικά Κέντρα στην Κύπρο. Μετά από μια πολύ ανταγωνιστική διαδικασία αξιολόγησης, ανακοινώθηκαν πρόσφατα οι 5 νέες ομάδες που θα συμμετάσχουν στον 2ο κύκλο του προγράμματος 2020/21. Πιο συγκεκριμένα, δύο (2) ομάδες προέρχονται από τον τομέα Υγείας / Βιοϊατρικής Μηχανικής, μία (1) ομάδα από τον τομέα της Πληροφορική, μία (1) ομάδα από τον τομέα Επιστήμης Τεχνών και Κληρονομιάς (Arts & Heritage) και μία (1) ομάδα από τον τομέα Γεωργίας. Δύο (2) από αυτά τα έργα προέρχονται από το Ινστιτούτο Κύπρου, ένα (1) είναι από το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου, ένα (1) από το Πανεπιστήμιο Κύπρου και ένα (1) από το Κέντρο Rise.

Ο κ. Jeremy Downward, πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Cyprus Seeds και Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Πρωτοβουλίας δήλωσε στα πλαίσια του πρώτου «Cyprus Seeds Innovation Showcase Event», στις 16 Οκτωβρίου «Τα πανεπιστήμια και οι ερευνητικοί οργανισμοί μπορούν να διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο στην Κυπριακή οικονομία. Το Cyprus Seeds συνεργάζεται τόσο μαζί τους, όσο και με την ευρύτερη επιχειρηματική κοινότητα, ώστε να βοηθήσει στην αξιοποίηση της καινοτόμου έρευνας της Κύπρου, μέσα από δωρεές, εκπαιδεύσεις και δικτύωση. Η Ελληνική Πρωτοβουλία είναι δίπλα στις προσπάθειες του Cyprus seeds».

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr