NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Επιχειρηματικά Νέα
ανάγνωση

Αναβάλλεται η Black Friday - Αλλαγές λόγω lockdown στη Γαλλία

Αναβάλλεται η Black Friday - Αλλαγές λόγω lockdown στη Γαλλία
23_11_2020 | 10:28 23_11_2020 | 10:29
epixeiro icon Ειδήσεις | Επιχειρηματικά Νέα, Διεθνή

​Η γαλλική κυβέρνηση δήλωσε την Παρασκευή ότι αναβάλλει τη Black Friday, καθώς οι καταστηματάρχες λένε ότι η Amazon παίρνει μερίδια αγοράς από τις επιχειρήσεις τους κατά τη διάρκεια του lockdown.

Η «Μαύρη Παρασκευή» θα καθυστερήσει κατά μια μια εβδομάδα στη Γαλλία, έως τις 4 Δεκεμβρίου, αφού η κυβέρνηση συμφώνησε με την Amazon και τους μεγαλύτερους λιανοπωλητές της χώρας να καθυστερήσουν τις εκπτώσεις τους.

Η κίνηση αυτή αποσκοπεί στην εξισορρόπηση του ανταγωνισμού για πωλητές βιβλίων, καταστήματα ρούχων και «μη απαραίτητες» επιχειρήσεις που αναγκάστηκαν να κλείσουν τις πόρτες τους στις 30 Οκτωβρίου, μετά την επιβολή ενός δεύτερου εθνικού lockdown, οδηγώντας τους καταναλωτές σε διαδικτυακούς ιστότοπους, συμπεριλαμβανομένου του Amazon.

Βάσει της συμφωνίας, οι μεγάλοι λιανοπωλητές θα αναβάλουν τις προσφορές της Black Friday υπό τον όρο ότι η κυβέρνηση θα εξουσιοδοτήσει εκ νέου το άνοιγμα των μικρών λιανοπωλητών μέχρι τότε.

Ο υπουργός Οικονομικών, Bruno Le Maire, δεν γνωστοποίησε την Παρασκευή πότε θα επιτρέπεται στα καταστήματα και σε άλλες μη απαραίτητες επιχειρήσεις να συνεχίσουν τις δραστηριότητές τους. Τα καταστήματα «θα μπορούν να ανοίξουν μόλις βελτιωθούν οι δείκτες υγείας», δήλωσε ο πρωθυπουργός Jean Castex.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr