NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Επιχειρηματικά Νέα
ανάγνωση

IBM: Απολογείται για την απόλυση διεμφυλικού ατόμου πριν από 52 χρόνια

IBM: Απολογείται για την απόλυση διεμφυλικού ατόμου πριν από 52 χρόνια

​Χρειάστηκε μισός αιώνας - αλλά η IBM ζήτησε συγγνώμη για την απόλυση, το 1968, ενός πρωτοπόρου της επιστήμης των υπολογιστών που είχε αποκαλύψει ότι είναι διεμφυλικός.

«Προσπάθησα να συγκρατήσω τα δάκρυα μου» δήλωσε η Lynn Conway, 82 ετών, στο περιοδικό Forbes για την απολογία, που έγινε κατά τη διάρκεια μιας διαδικτυακής τελετής τον περασμένο μήνα, καθώς στελέχη της IBM της έδωσαν βραβείο για τα επιτεύγματα της.

Η ιστορία της Conway είναι συνυφασμένη με δεκαετίες ανάπτυξης που οδήγησαν στη δημιουργία του διαδικτύου και τους σημερινούς υπολογιστές και smartphone, όπως σημειώνει το Forbes.

Γεννήθηκε άνδρας στο Mount Vernon της Νέας Υόρκης το 1938, η Conway ήταν ένα παιδί που αγαπούσε τα μαθηματικά και τις επιστήμες και είχε IQ 155. Σπούδασε στο MIT και στο Πανεπιστήμιο της Κολούμπια, ήταν παντρεμένη και είχε δύο μικρές κόρες όταν έγινε μέλος της IBM Research το 1964.

Το 1967 ξεκίνησε τη διαδικασία αλλαγής φύλου, από άνδρα σε γυναίκα. Η οικογένεια και η τοπική διεύθυνση της IBM αποδέχτηκαν και υποστήριξαν την επιλογή της. Αλλά όταν η εξέλιξη έφτασε σε ανώτερα στελέχη, ο τότε διευθύνων σύμβουλος, Thomas J. Watson, Jr, απέλυσε την Conway.

Η συγγνώμη ήρθε καθώς της απονεμήθηκε το βραβείο IBM Lifetime Achievement Award από την Diane Gherson, την Ανώτερη Αντιπρόεδρο Ανθρώπινου Δυναμικού της εταιρείας.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr