NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

Κίνα: Εκτοξεύτηκε το Chang'e 5 - Στόχος του να φέρει δείγματα από την Σελήνη

Κίνα: Εκτοξεύτηκε το Chang'e 5 - Στόχος του να φέρει δείγματα από την Σελήνη
Φωτογραφία: China News Service
24_11_2020 | 12:13 24_11_2020 | 12:14
epixeiro icon Ειδήσεις | Διεθνή, Καινοτομία & έρευνα

Η Κίνα χαιρέτισε την εκτόξευση ενός διαστημικού σκάφους, στόχος του οποίου είναι να φέρει πίσω στη Γη δείγματα από τη Σελήνη, στην πρώτη προσπάθεια μιας χώρας να ανακτήσει δείγματα σεληνιακής επιφάνειας από τη δεκαετία του 1970.

Η εκτόξευση του σκάφους Chang'e-5, που υπογραμμίζει τις κινεζικές φιλοδοξίες για το διάστημα, πραγματοποιήθηκε από τη βάση Γουεντσάνγκ στο Χαϊνάν τα ξημερώματα, με τον πύραυλο Long March.

Η Εθνική Διοίκηση Διαστήματος της Κίνας (CNSA) χαρακτήρισε την εκτόξευση επιτυχημένη και είπε σε μια δήλωση ότι ο πύραυλος πέταξε για σχεδόν 37 λεπτά προτού στείλει το διαστημικό σκάφος στην προβλεπόμενη τροχιά του.

Η αποστολή Chang'e-5, που πήρε το όνομά της από την αρχαία κινεζική θεά του φεγγαριού, θα επιδιώξει να συλλέξει σεληνιακό υλικό για να βοηθήσει τους επιστήμονες να κατανοήσουν περισσότερα για την προέλευση και το σχηματισμό του.

Εάν η αποστολή ολοκληρωθεί όπως είναι προγραμματισμένη, θα οδηγήσει την Κίνα στη λίστα με τις χώρες που έχουν πάρει σεληνιακά δείγματα, μαζί με τις Ηνωμένες Πολιτείες και τη Σοβιετική Ένωση.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr