NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Events
ανάγνωση

Hellenic Design Centre: Επιτυχία σημείωσε το 5ο Διεθνές Συνέδριο ID Innovation 2020

Hellenic Design Centre: Επιτυχία σημείωσε το 5ο Διεθνές Συνέδριο ID Innovation 2020
24_11_2020 | 14:29
epixeiro icon Ειδήσεις | Events, Διεθνή

«Εξαιρετική επιτυχία» σημείωσε το 5ο Διεθνές Συνέδριο «InnovationID2020» που διοργανώθηκε από το Hellenic Design Centre (μια πρωτοβουλία του ΚΕΠΑ) και πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά με ζωντανή αναμετάδοση από την έδρα του Hellenic Design Centre, εντός των εγκαταστάσεων του Ok!Thess, την Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2020.

Το συνέδριο προσέλκυσε πληθώρα Designers, επιχειρηματιών, εκπροσώπων της Ακαδημαϊκής Κοινότητας, στελεχών και προσωπικού μικρομεσαίων επιχειρήσεων, φορέων επιχειρηματικότητας, φοιτητών καθώς και Φορέων Χάραξης Πολιτικής από την Ελλάδα και το Εξωτερικό, σημειώνοντας εξαιρετική επιτυχία και ανεβάζοντας τον πήχη υψηλότερα από κάθε άλλη φορά. Είναι χαρακτηριστικό ότι είχε πάνω από 490 συμμετέχοντες, οι οποίοι παρέμειναν ενεργοί καθ’ όλη τη διάρκειά του. Στόχος του Συνεδρίου ήταν η προώθηση της αξίας του Design Thinking (μεθοδολογία σχεδιασμού), τόσο για τις επιχειρήσεις, όσο και για τους δημόσιους φορείς.

Το συνέδριο InnovationId 2020 αποτέλεσε την 5η έκδοση της επιτυχημένης ομώνυμης σειράς Συνεδρίων και ομιλητές στο συνέδριο ήταν επαγγελματίες του χώρου, προερχόμενοι από διακεκριμένους φορείς, τόσο από Ελλάδα όσο και από την Ευρώπη και την Αμερική. Κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου, παρουσιάστηκαν προγράμματα και υπηρεσίες που προσφέρονται στο ελληνικό κοινό, καλές πρακτικές δημόσιων φορέων και ιδιωτικών επιχειρήσεων που έκαναν χρήση του Design, η σημασία της αλλαγής της κουλτούρας μιας εταιρίας στα βήματα για τον εκσυγχρονισμό της, η αξία της πολύπλευρης συμμετοχής των stakeholders σε μια ερευνητική διαδικασία Design, παραδείγματα από την επιτυχημένη χρήση του Design σε όλον τον κόσμο ενώ παράλληλα, λήπτες της καινοτόμας υπηρεσίας Reconnect που προσέφερε δωρεάν το Hellenic Design Centre σε κάποιες επιχειρήσεις, μίλησαν για την εμπειρία τους και για το πόσο τους έχει βοηθήσει η μεθοδολογία του Design να λύσουν τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν.

Στο Συνέδριο ανακοινώθηκε επίσης η δημιουργία του πιστοποιημένου - σε συνεργασία με την TÜV Hellas - εκπαιδευτικού προγράμματος Design Thinking Practitioner, η οποία μετά από εξετάσεις, θα οδηγεί σε πιστοποίηση, ανοίγοντας έτσι το δρόμο για την επαγγελματική αποκατάσταση των συμμετεχόντων και την ουσιαστική δυνατότητα παροχής εξειδικευμένης υποστήριξης Design στις ελληνικές επιχειρήσεις. Υπενθυμίζεται ότι το Hellenic Design Centre, είναι μιας πρωτοβουλία του Κέντρου Επιχειρηματικής και Πολιτιστικής Ανάπτυξης (ΚΕΠΑ) και υποστηρίζεται από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ), στο πλαίσιο της μεγάλης δωρεάς του ΙΣΝ προς τον Δήμο Θεσσαλονίκης.

«Το Κέντρο χρησιμοποιεί το Design, ως μεθοδολογία επίλυσης προβλημάτων με δημιουργικό τρόπο, επικεντρωμένη στις πραγματικές ανάγκες του τελικού χρήστη. Απευθύνεται σε οποιονδήποτε παράγει προϊόντα, προσφέρει υπηρεσίες ή δημιουργεί προγράμματα και θέλει να έχει απτά αποτελέσματα. Συνεργάζεται τόσο με επιχειρήσεις όσο και με φορείς ή οργανισμούς που αντιμετωπίζουν προκλήσεις και θέλουν να χρησιμοποιήσουν τον τρόπο σκέψης και τα εργαλεία του Design».

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr