NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Events
ανάγνωση

Έρχεται η «Βραδιά του Ερευνητή 2020» - Για 1η φορά διαδικτυακά

Έρχεται η «Βραδιά του Ερευνητή 2020» - Για 1η φορά διαδικτυακά
24_11_2020 | 16:30 24_11_2020 | 16:52
epixeiro icon Ειδήσεις | Events, Καινοτομία & έρευνα

​Για μία ακόμη χρονιά διοργανώνεται η εκδήλωση Βραδιά του Ερευνητή, η οποία για πρώτη φορά λόγω των ειδικών συνθηκών, θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά, την Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2020.

Στόχος της Βραδιάς είναι να προσφέρει στους επισκέπτες όλων των ηλικιών μία ξεχωριστή εμπειρία, αποκαλύπτοντάς τους το μαγικό κόσμο της Έρευνας και της Τεχνολογίας. Η διαδικτυακή εκδήλωση θα μεταδίδεται από το κανάλι στο ΥouΤube με πλήθος επιστημονικών δράσεων, συζητήσεων και ψυχαγωγικών δρώμενων. Τo αναλυτικό πρόγραμμα της εκδήλωσης είναι διαθέσιμο στην ιστοσελίδα της Βραδιάς.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης συνεχίζονται ακόμη οι δράσεις:

  1. «CHAT LAB»: σύντομες διαδικτυακές συζητήσεις με ερευνητές του ΕΚΕΤΑ, που δραστηριοποιούνται σε ένα ευρύ φάσμα επιστημονικών περιοχών και είναι πρόθυμοι να απαντήσουν σε ερωτήματα και πιθανούς προβληματισμούς των συμμετεχόντων για την Τεχνητή Νοημοσύνη, την Ιατρική, το Περιβάλλον, τις μετακινήσεις μας στις πόλεις, την Αγροτεχνολογία, την Έξυπνη Γεωργία και ό,τι ακόμη τους απασχολεί γύρω από την επιστήμη. Η δράση συνεχίζεται μέχρι την Παρασκευή 27 Νοεμβρίου. Οι κρατήσεις πραγματοποιούνται στον ακόλουθο σύνδεσμο: researchersnight.gr/chat-lab, όπου ο καθένας, μπορεί να επιλέξει τον ερευνητή, που προτιμάει.
  2. 2: «Ερευνητές και έρευνα αιχμής». Στην ιστοσελίδα αλλά και στο κανάλι της εκδήλωσης στο YouTube οι επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν ερευνητές και να μάθουν για την έρευνα αιχμής που πραγματοποιείται στα μεγαλύτερα Πανεπιστήμια και Ερευνητικά Κέντρα της χώρας.

Η «Βραδιά του Ερευνητή» αφορά εκδηλώσεις που διοργανώνονται σε όλη την Ευρώπη, με πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, και στοχεύουν στην εξοικείωση του κοινού με τον κόσμο της έρευνας. Την περσινή χρονιά διοργανώθηκαν εκδηλώσεις “Βραδιά του Ερευνητή” σε 400 ευρωπαϊκές πόλεις με τη συμμετοχή 1.600.000 πολιτών. Η Ελλάδα είναι συνεπής στο ραντεβού της αναλαμβάνοντας ανελλιπώς τη διοργάνωση εκδηλώσεων “Βραδιά του Ερευνητή” από την έναρξη του θεσμού το 2005.

Η φετινή Βραδιά του Ερευνητή σχεδίαζε εκδηλώσεις σε έξι μεγάλες πόλεις: Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Ηράκλειο, Λάρισα και Ρέθυμνο. Ωστόσο, εξαιτίας της πανδημίας, οι περισσότερες εκδηλώσεις με φυσική παρουσία έχουν ακυρωθεί ή έχουν επανασχεδιαστεί ώστε να υλοποιηθούν διαδικτυακά είτε πριν είτε κατά τη Βραδιά του Ερευνητή την Παρασκευή 27 Νοεμβρίου. Περισσότερες πληροφορίες είναι διαθέσιμες από την υπόσελίδα της κάθε πόλης, στην ιστοσελίδα του event, όπου ο κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να δει αν σχεδιάζεται κάποια εκδήλωση (π.χ. pre-event) με φυσική παρουσία.

Η εκδήλωση στην Ελλάδα διοργανώνεται από το Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΕΚΕΤΑ), το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο (ΕΜΠ), το Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ), το Πανεπιστήμιο Πατρών, το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο και το Ινστιτούτο Φυσικής Πλάσματος & Λέιζερ.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr