NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

ΗΠΑ: Η Amazon «ψάχνει» τις πύλες εισόδου της χώρας για «μαϊμού» προϊόντα

ΗΠΑ: Η Amazon «ψάχνει» τις πύλες εισόδου της χώρας για «μαϊμού» προϊόντα
25_11_2020 | 10:58 25_11_2020 | 10:59
epixeiro icon Ειδήσεις | Διεθνή, Εμπόριο

​Η Amazon «ενώνει τις δυνάμεις» της με τις αμερικανικές Αρχές, με στόχο την πραγματοποίηση ελέγχων για «μαϊμού» προϊόντα, σε μια προσπάθειά να αντιμετωπίσει ένα πρόβλημα που μαστίζει την πλατφόρμα ηλεκτρονικού εμπορίου εδώ και χρόνια.

Η εταιρεία θα συνεργαστεί με το Εθνικό Κέντρο Συντονισμού Δικαιωμάτων Πνευματικής Ιδιοκτησίας, μια ειδική ομάδα που εποπτεύεται από τα αμερικανικά τελωνεία, για να «αναλύσει δεδομένα και να διεξάγει στοχευμένους ελέγχους με στόχο την αποτροπή της εισόδου πλαστών προϊόντων στην αλυσίδα εφοδιασμού των ΗΠΑ». Τυχόν αποδεικτικά στοιχεία που θα συλλεχθούν από τους ελέγχους θα χρησιμοποιηθούν για την επέκταση των τρεχουσών ερευνών και την αντιμετώπιση «κακών παραγόντων».

Η πρωτοβουλία διευθύνεται από το Counterfeit Crimes Unit της Amazon. Η ομάδα ξεκίνησε τη λειτουργία της νωρίτερα αυτό το έτος και αποτελείται από πρώην ομοσπονδιακούς εισαγγελείς, ανακριτές και αναλυτές δεδομένων που ελέγχους την γνωστή πλατφόρμα για σχετικά δεδομένα, ενώ συνεργάζονται και με ομοσπονδιακούς εισαγγελείς.

Η πλατφόρμα της Amazon, που ξεκίνησε τη λειτουργία της το 2000, αντιπροσωπεύει πλέον περισσότερες από τις μισές συνολικές πωλήσεις της εταιρείας. Ενώ υπήρξε βασικός μοχλός της συνολικής της δραστηριότητας, αντιμετώπισε επίσης ζητήματα που σχετίζονται με πλαστά προϊόντα, καθώς και μη ασφαλή και ληγμένα αγαθά.

Τα προϊόντα αυτά ήταν ιδιαίτερα επιβλαβή για τις σχέσεις της Amazon με ορισμένες μάρκες, όπως η Nike και η Birkenstock, οι οποίες εγκατέλειψαν την πλατφόρμα της μετά από την αύξηση των πλαστών.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr