NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Επιχειρηματικά Νέα
ανάγνωση

Foxconn: Από την Κίνα στο Βιετνάμ η συναρμολόγηση προϊόντων της Apple

Foxconn: Από την Κίνα στο Βιετνάμ η συναρμολόγηση προϊόντων της Apple
26_11_2020 | 13:23 26_11_2020 | 13:24
epixeiro icon Ειδήσεις | Επιχειρηματικά Νέα, Διεθνή

​Η Foxconn αναμένεται πως θα μεταφέρει κάποιες από τις διαδικασίες συναρμολόγησης iPad και MacBook στο Βιετνάμ, από την Κίνα, κατόπιν αιτήματος της Apple, όπως αναφέρει σήμερα το Reuters.

Η εξέλιξη έρχεται καθώς η απερχόμενη αμερικανική κυβέρνηση του προέδρου Donald Trump ενθαρρύνει τις αμερικανικές εταιρείες να μεταφέρουν την παραγωγή από την Κίνα. Κατά τη διάρκεια της θητείας του, οι ΗΠΑ έχουν στοχεύσει τα ηλεκτρονικά προϊόντα που κατασκευάζονται στην Κίνα με υψηλότερους δασμούς και έχουν περιορίσει την χρήση αμερικανικής τεχνολογίας από κινεζικές εταιρείες.

Οι κατασκευαστές από την Ταϊβάν, που δεν επιθυμούν να βρεθούν στη μέση μιας εμπορικής διαμάχης, έχουν μετακινήσει ή σκέφτονται να μεταφέρουν κάποια τμήματα της παραγωγής από την Κίνα σε χώρες όπως το Βιετνάμ, το Μεξικό και η Ινδία.

Η Foxconn, όπως αναφέρεται, αναπτύσσει γραμμές συναρμολόγησης για iPad και MacBook στο εργοστάσιό της στη βορειοανατολική επαρχία Bac Giang του Βιετνάμ, με στόχο την ενεργοποίηση τους στο πρώτο εξάμηνο του 2021. Οι γραμμές θα πάρουν επίσης κάποια παραγωγή από την Κίνα. «Η κίνηση ζητήθηκε από την Apple», όπως αναφέρουν οι πηγές. «Θέλει να διαφοροποιήσει την παραγωγή μετά τον εμπορικό πόλεμο».

Η Foxconn, της οποίας η επίσημη ονομασία είναι Hon Hai Precision Industry Co Ltd, ανακοίνωσε την Τρίτη μια επένδυση ύψους 270 εκατομμυρίων δολαρίων για τη δημιουργία μιας νέας θυγατρικής εταιρείας με την επωνυμία FuKang Technology Co Ltd - μια κίνηση που οι πηγές αναφέρουν ότι στοχεύει στην υποστήριξη της επέκτασης στο Βιετνάμ.

Η εταιρεία σχεδιάζει επίσης να συναρμολογεί τηλεοράσεις στο εργοστάσιο του Βιετνάμ, συμπεριλαμβανομένης εκείνων από την Sony, με την έναρξη της παραγωγής να έχει προγραμματιστεί για τα τέλη του 2020 έως τις αρχές του 2021. Το εργοστάσιο θα κατασκευάσει επίσης άλλα ηλεκτρονικά προϊόντα όπως πληκτρολόγια υπολογιστών.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr