NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

Ο Καναδάς χαρακτηρίζει το Ιράν «κορυφαίο κίνδυνο για την κυβερνοασφάλεια»

Ο Καναδάς χαρακτηρίζει το Ιράν «κορυφαίο κίνδυνο για την κυβερνοασφάλεια»

Για πρώτη φορά, ο Καναδάς χαρακτήρισε επίσημα το Ιράν ως μία από τις μεγαλύτερες απειλές στον κυβερνοχώρο, μαζί με τους χάκερ που χρηματοδοτούνται από την Κίνα, τη Ρωσία και τη Βόρεια Κορέα.

Την Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2020, το Καναδικό Κέντρο για την Ασφάλεια στον κυβερνοχώρο δημοσίευσε τη δεύτερη έκθεσή του για την Εθνική Έκθεση Αξιολόγησης Απειλών στον Κυβερνοχώρο (NCTA), στην οποία ο οργανισμός ονομάζει τις χώρες που θέτουν τον μεγαλύτερο κίνδυνο στον κυβερνοχώρο για τους Καναδούς.

Το Ιράν θεωρείται ότι αποτελεί απειλή λόγω προηγούμενων επιθέσεων μεγάλης κλίμακας σε βιομηχανικές υποδομές (ICS) σε άλλα έθνη - συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ, της Σαουδικής Αραβίας και του Ισραήλ. Αυτές οι επιθέσεις θα μπορούσαν να έχουν επιπτώσεις στην υγειονομική περίθαλψη, τις βασικές υπηρεσίες και άλλες κρίσιμες ψηφιακές υποδομές, όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται.

Επιπλέον, τονίζεται, υποστηριχθέντες από το Ιράν έχουν στο παρελθόν στοχεύσει τον Καναδά σε δραστηριότητες που έχουν γίνει γνωστές ως επιχειρήσεις «επιρροής στη συμπεριφορά». Μια ανάλυση δεδομένων από το Twitter, έγραψαν οι ερευνητές, έδειξε ότι από τον Ιανουάριο του 2017 «τα ρωσικά και τα ιρανικά διαδικτυακά τρολ χρησιμοποίησαν ψευδείς λογαριασμούς [..] ενισχύοντας επιχειρήματα σχετικά με διχαστικά πολιτικά ζητήματα όπως η τρομοκρατία, η κλιματική αλλαγή και οι πολιτικές για τη μετανάστευση και τους πρόσφυγες».

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr