NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

Libra: Τον Ιανουάριο η διάθεση του ψηφιακού νομίσματος από το Facebook

Libra: Τον Ιανουάριο η διάθεση του ψηφιακού νομίσματος από το Facebook
27_11_2020 | 11:14 27_11_2020 | 11:19
epixeiro icon Ειδήσεις | Διεθνή, Επιχειρηματικά Νέα

Το πολυαναμενόμενο ψηφιακό νόμισμα με επικεφαλής το Facebook, το Libra, ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει τον Ιανουάριο, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλούνται οι Financial Times, αν και σε ακόμη πιο περιορισμένη μορφή από το ήδη «υποβαθμισμένο» αρχικό όραμά.

Το 27μελής Libra Association δήλωσε τον Απρίλιο ότι σχεδίαζε να λανσάρει ψηφιακές εκδόσεις πολλών νομισμάτων, καθώς και ένα «ψηφιακό σύνθετο» όλων των μερών του. Αυτό ήρθε μετά από τις ανησυχίες των ρυθμιστικών Αρχών σχετικά με το αρχικό σχέδιο για τη δημιουργία ενός νομίσματος που θα υποστηριζόταν από άλλα.

Ωστόσο, η ένωση αναμένεται αρχικά να λανσάρει ένα νόμισμα που θα υποστηρίζεται «ένα προς ένα» με το δολάριο. Τα άλλα νομίσματα και το «σύνθετο» θα κυκλοφορήσουν αργότερα, σύμφωνα με τις συγκεκριμένες πληροφορίες.

Η ακριβής ημερομηνία έναρξης για το Libra θα εξαρτηθεί από το πότε το έργο θα λάβει έγκριση για λειτουργία ως υπηρεσία πληρωμών από την Ελβετική Εποπτική Αρχή Χρηματοοικονομικής Αγοράς, αλλά θα μπορούσε να διατεθεί από τον Ιανουάριο.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr