NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

Amazon: 500 εκατομμύρια δολάρια σε bonus, εν μέσω διαμαρτυριών

Amazon: 500 εκατομμύρια δολάρια σε bonus, εν μέσω διαμαρτυριών
27_11_2020 | 11:37 27_11_2020 | 11:38
epixeiro icon Ειδήσεις | Διεθνή, Επιχειρηματικά Νέα

​Η Amazon ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι θα δαπανήσει περισσότερα από 500 εκατομμύρια δολάρια σε μπόνους για τους υπαλλήλους της πρώτης γραμμής στις Ηνωμένες Πολιτείες, οι οποίοι εργάζονται την περίοδο των διακοπών εν μέσω της πανδημίας.

Το προσωπικό πλήρους απασχόλησης στις Ηνωμένες Πολιτείες που θα απασχοληθεί από την Amazon από την 1η Δεκεμβρίου έως τις 31 Δεκεμβρίου θα λάβει μπόνους 300 δολάρια, ενώ εκείνοι με συμβάσεις μερικής απασχόλησης θα λάβουν 150 δολάρια. Σε έναν προηγούμενο γύρο τον Ιούνιο, η Amazon δαπάνησε 500 εκατομμύρια δολάρια σε εφάπαξ πληρωμές προς υπαλλήλους και συνεργάτες πρώτης γραμμής.

Την ίδια σήμερα, σήμερα Παρασκευή, οι εργαζόμενοι στις αποθήκες της σε όλο τον κόσμο θα πραγματοποιήσουν μια σειρά συντονισμένων διαμαρτυριών, απεργιών και ενεργειών για να απαιτήσουν από τον διαδικτυακό λιανοπωλητή «να σεβαστεί το δικαίωμα των εργαζομένων να συμμετέχουν σε συνδικαλιστικές δραστηριότητες, να σταματήσει να παρακάμπτει φορολογικούς νόμους και να δεσμευτεί γύρω από περιβαλλοντικά πρότυπα».

Η ημέρα δράσης, που ονομάζεται #MakeAmazonPay, συμπίπτει με τη Black Friday, μια από τις μεγαλύτερες εκστρατείες πωλήσεων της Amazon κατά τη διάρκεια του έτους και την έναρξη της περιόδου αιχμής, σε μια στιγμή που οι τραυματισμοί των εργαζομένων στην αποθήκη είναι υψηλότεροι και ο φόρτος εργασίας ανεβαίνει στα ύψη.

Αναμένεται πως θα πραγματοποιηθούν ενέργειες διαμαρτυρίας σε όλη την αλυσίδα εφοδιασμού της Amazon στη Βραζιλία, το Μεξικό, τις Ηνωμένες Πολιτείες, το Ηνωμένο Βασίλειο, την Ισπανία, τη Γαλλία, το Βέλγιο, τη Γερμανία, το Λουξεμβούργο, την Ιταλία, την Πολωνία, την Ινδία, το Μπαγκλαντές, τις Φιλιππίνες και την Αυστραλία.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr