NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

Βρετανία: Στο στόχαστρο νέας αντιμονοπωλιακής Αρχής οι Facebook και Google

Βρετανία: Στο στόχαστρο νέας αντιμονοπωλιακής Αρχής οι Facebook και Google

Το Ηνωμένο Βασίλειο προχωρά στην ίδρυση μιας νέας κυβερνητικής ομάδας η οποία θα εργαστεί για να αντιμετωπίσει τις συνεχιζόμενες ανησυχίες σχετικά με τη συγκέντρωση εξουσίας σε έναν μικρό αριθμό τεχνολογικών κολοσσών.

Το Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής δήλωσε ότι σκοπεύει να δημιουργήσει μια Μονάδα Ψηφιακών Αγορών (DMU) για την επιβολή «ενός νέου κώδικα που θα διέπει τη συμπεριφορά των πλατφορμών που κυριαρχούν σήμερα, όπως το Google και το Facebook».

Ο κώδικας έχει σχεδιαστεί για να διασφαλίζει ότι οι καταναλωτές, οι μικρές επιχειρήσεις και οι εκδότες ειδήσεων δεν θα μειονεκτούν από ενέργειες που αναλαμβάνονται από τεχνολογικούς γίγαντες, δήλωσε η βρετανική κυβέρνηση.

Σύμφωνα με τον νέο κώδικα, ορισμένες από τις μεγαλύτερες εταιρείες τεχνολογίας στον κόσμο ενδέχεται να κληθούν να είναι πιο διαφανείς σχετικά με τις υπηρεσίες που παρέχουν και τον τρόπο με τον οποίο χρησιμοποιούν τα δεδομένα των καταναλωτών. Μπορεί, επίσης, να αναγκαστούν να δώσουν στους καταναλωτές επιλογή για το αν θα λαμβάνουν εξατομικευμένη διαφήμιση.

Η DMU, που θα είναι μέρος της Αρχής Ανταγωνισμού και Αγορών (CMA), θα ξεκινήσει τη λειτουργία της τον Απρίλιο του 2021. Η κυβέρνηση αναφέρει ότι θα έχει τη δυνατότητα να αναστέλλει, να αποκλείει και να αντιστρέφει αποφάσεις που λαμβάνονται από μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας. Επίσης, θα μπορούσε να επιβάλει συγκεκριμένες ενέργειες, με στόχο τη συμμόρφωση με τον σχετικό κώδικα.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr