NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Ενώσεις, Επιμελητήρια
ανάγνωση

IATA: Αποχωρεί ο De Juniac - Νέος επικεφαλής ο Willie Walsh

IATA: Αποχωρεί ο De Juniac - Νέος επικεφαλής ο Willie Walsh

​Η Διεθνής Ένωση Αερομεταφορέων (IATA) ανακοίνωσε ότι ο Alexandre de Juniac, Γενικός Διευθυντής και Διευθύνων Σύμβουλος της, θα παραιτηθεί από τον ρόλο του στις 31 Μαρτίου 2021.

Ο De Juniac γνωστοποίησε την πρόθεσή του να αποχωρήσει από την IATA πριν από αρκετούς μήνες, γεγονός που επέτρεψε μια διαδικασία αναζήτησης, για την ομαλή μετάβαση στην ηγεσία. Το Διοικητικό Συμβούλιο της IATA σύστησε τον διορισμό του Willie Walsh, πρώην Διευθύνοντος Συμβούλου της International Airlines Group (IAG), για τη θέση του νέου επικεφαλής της IATA από την 1η Απριλίου 2021.

«Δεν κατέληξα ελαφρά σε αυτήν την απόφαση. Ήταν προνόμιο μιας ζωής να υπηρετήσω την παγκόσμια βιομηχανία αερομεταφορών ως επικεφαλής της IATA. Τα τελευταία χρόνια, η IATA έχει αυξήσει στρατηγικά τη σημασία της ως "φωνή" της παγκόσμιας αεροπορικής βιομηχανίας. Αυτό ήταν εμφανές στην κρίση COVID-19.

Η IATA έχει ξεκινήσει την πορεία για την αποκατάσταση της συνδεσιμότητας εν μέσω της πανδημίας, με συστηματικά τεστ πριν από την αναχώρηση. Είμαστε καλά προετοιμασμένοι για την ικανοποίηση κρίσιμων αναγκών γύρω από τη διανομή εμβολίων. Παράλληλα, έχουμε αναδιαρθρώσει την IATA για να επιβιώσει από την κρίση και να είμαστε έτοιμοι να υποστηρίξουμε την ανάκαμψη της βιομηχανίας.

Και έχουμε μια ομάδα που είναι αποφασισμένη να κάνει τη δουλειά. Τα δομικά στοιχεία για την ανάκαμψη της βιομηχανίας έχουν τεθεί σε εφαρμογή. Και τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή να παραδώσουμε την ηγεσία της IATA για τη μακρά διαδικασία ανάκαμψης», δήλωσε ο de Juniac.

Ο De Juniac εντάχθηκε στην IATA τον Σεπτέμβριο του 2016 από την Air France-KLM, όπου ήταν πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr