NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Events
ανάγνωση

H Bayer Ελλάς στηρίζει νεοφυείς επιχειρήσεις στον αγροδιατροφικό κλάδο

H Bayer Ελλάς στηρίζει νεοφυείς επιχειρήσεις στον αγροδιατροφικό κλάδο

Η εταιρεία υποστήριξε δυο εκδηλώσεις με θέμα την «Καινοτομία στον αγροδιατροφικό τομέα» που διοργανώθηκαν αντίστοιχα από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και το NBG Business Seeds.

Δυο σημαντικές διαδικτυακές εκδηλώσεις με θέμα την «Καινοτομία στον αγροδιατροφικό τομέα» έλαβαν χώρα στις 25 και 27 Νοεμβρίου με τη διακεκριμένη συμμετοχή της Bayer Ελλάς.

Πιο αναλυτικά, η πρώτη εκδήλωση ήταν η διαδικτυακή συνάντηση business angels και νεοφυών επιχειρήσεων που διοργάνωσε η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού έργου: «Cross Border Agrifood Incubators – INCUBA (Διασυνοριακές Αγροδιατροφικές θερμοκοιτίδες)» του προγράμματος Ευρωπαϊκή Εδαφική Συνεργασία Interreg Greece – Italy 2014-2020. Το συντονισμό της εκδήλωσης είχε η εταιρεία POS4work.

Η δεύτερη ήταν η 3η ημερίδα καθοδήγησης, ενημέρωσης και γνωριμίας που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του 11ου Διαγωνισμού Καινοτομίας & Τεχνολογίας του NBG Business Seeds υπό την αιγίδα της Βayer, του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, του EIT Food Hub Greece, του Προγράμματος «Νέα Γεωργία για τη Νέα Γενιά» και το Perrotis College της Αμερικάνικης Γεωργικής Σχολής που προσφέρουν προγράμματα χρηματοδότησης και υποστήριξης για τον τομέα της αγροδιατροφής.

Κατά τη διάρκεια των δυο εκδηλώσεων, η Bayer Ελλάς είχε την ευκαιρία να ενημερώσει τις νεοφυείς επιχειρήσεις «για την ολιστική της προσέγγιση στην καινοτομία, μια προσέγγιση που μεταξύ άλλων περιλαμβάνει την ανάπτυξη στα ερευνητικά της κέντρα νέων τεχνολογιών και επιχειρηματικών μοντέλων, την επένδυση σε έργα έρευνας και ανάπτυξης, την εξέλιξη των εργαζομένων της και την επέκταση των δραστηριοτήτων της μέσα από εξαγορές και συνεργασίες με εξωτερικούς εταίρους».

Στις εισηγήσεις της η κα Σόνια Μουσαβερέ, Διευθύντρια Επικοινωνίας της Bayer Ελλάς ανέφερε σχετικά πως «η καινοτομία είναι ο ακρογωνιαίος λίθος στην επιτυχία της Bayer και κινητήρια δύναμη στις προσπάθειές μας να διαμορφώσουμε το μέλλον, δημιουργώντας παγκόσμιες λύσεις για την υγεία και τη διατροφή. Η καινοτομία μας δίνει τη δυνατότητα να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις της εποχής μας και να πραγματοποιήσουμε το όραμά μας που είναι «Υγεία και Τροφή για Όλους. για το λόγο αυτό, το 2019 επενδύσαμε σε έρευνα και ανάπτυξη εντός του οργανισμού 5,334 δισ. Ευρώ, ποσό που αντιστοιχεί σε ποσοστό μεγαλύτερο του 12% των ετήσιων πωλήσεων μας. Για τον ίδιο λόγο. είμαστε εδώ σήμερα, για να σταθούμε στο πλευρό σας στην αναζήτηση νέων τεχνολογιών και στην γεωργία».

O Sylvester Jobic, Business Venture and Partnership Manager στον Τομέα Επιστήμης Γεωργίας της Bayer στην ομιλία του ανέδειξε τη σημασία της τροφής και κατ’ επέκταση της γεωργίας και επισήμανε «η επάρκειά της τροφής διασφαλίζει την ειρήνη. Για τη διασφάλιση της διατροφής του ολοένα αυξανομένου πληθυσμού, είναι καθήκον όλων των εμπλεκόμενων, η γεωργία να διέπεται από αειφόρες πρακτικές που θα επιτρέψουν όχι μόνο τη μεγιστοποίηση της παραγωγής με τους λιγότερους δυνατούς φυσικούς πόρους, αλλά και τη μέγιστη δυνατή προστασία του περιβάλλοντος».

Κλείνοντας την ομιλία του, ο κ. Jobic κάλεσε τις νεοφυείς επιχειρήσεις να πρωτοπορήσουν και να δημιουργήσουν καινοτομία χωρίς να σκέφτονται τυχόν περιορισμούς. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε «φανταστείτε ποιο θα ήταν για εσάς το πιο ακραίο σενάριο επιστημονικής φαντασίας για τη γεωργία και την τεχνολογία και απλά ξεκινήστε να το υλοποιείτε. Μόνο έτσι η καινοτομία θα έχει ουσιαστική συμβολή στον αγροδιατροφικό τομέα. Κάνοντας πραγματικότητα αυτό που φαντάζει αδύνατο».

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr