NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

Νέος πρόεδρος της Credit Suisse αναλαμβάνει ο CEO της Lloyds Bank

Νέος πρόεδρος της Credit Suisse αναλαμβάνει ο CEO της Lloyds Bank
01_12_2020 | 16:37 01_12_2020 | 16:46
epixeiro icon Ειδήσεις | Διεθνή, Τράπεζες

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Credit Suisse Group AG πρότεινε στους μετόχους να εκλέξουν τον António Horta-Osório ως νέο Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου στην επόμενη Ετήσια Γενική Συνέλευση που θα πραγματοποιηθεί στις 30 Απριλίου 2021.

Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση της εταιρείας ο António Horta-Osório θα αντικαταστήσει τον Urs Rohner, ο οποίος θα παραιτηθεί το 2021, όπως έχει ήδη ανακοινωθεί, έχοντας συμπληρώσει το επιτρεπόμενο από το καταστατικό όριο των 12 ετών, καθώς εξελέγη για πρώτη φορά στο Διοικητικό Συμβούλιο στην Ετήσια Γενική Συνέλευση του 2009 και έγινε αντιπρόεδρος, ενώ ανέλαβε Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου το 2011.

Ο António Horta-Osório είναι 56 ετών και πολίτης της Πορτογαλίας. Σήμερα είναι ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Lloyds Banking Group. Ξεκίνησε την καριέρα του στον τραπεζικό τομέα το 1987 στο Citigroup της Πορτογαλίας, όπου έγινε επικεφαλής των κεφαλαιαγορών. Από το 1991 έως το 1993, εργάστηκε στην εταιρική χρηματοδότηση στο Goldman Sachs σε Νέα Υόρκη και Λονδίνο. Το 1993 έγινε μέλος του Grupo Santander, όπου ήταν υπεύθυνος για διάφορες εκτελεστικές λειτουργίες και ανέπτυξε και επέκτεινε περαιτέρω την επιχείρηση σε διάφορες βασικές χώρες: ως Διευθύνων Σύμβουλος της Banco Santander de Negócios Portugal έως το 1996, από το 1997 έως το 2000, ως Διευθύνων Σύμβουλος και Πρόεδρος της Banco Santander Brazil, από το 2000 έως το 2006, ως Διευθύνων Σύμβουλος της Banco Santander Totta (Πορτογαλία), ως Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος της Banco Santander στην Ισπανία από το 2000 έως το 2010, καθώς και από το 2006 έως το 2010 ως Διευθύνων Σύμβουλος της Santander UK / Αβαείο. Τέλος, από τον Μάρτιο του 2011, ο Όμιλος Lloyds Banking τον διόρισε στη θέση που διατηρεί έως σήμερα. Επιπλέον, ο António Horta-Osório κατείχε θέση στο Δικαστήριο της Τράπεζας της Αγγλίας από το 2009 έως το 2011.

Ο Urs Rohner, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Credit Suisse Group, δήλωσε: «Είμαι πολύ χαρούμενος που μπορούμε να προτείνουμε για διάδοχο μου έναν αναγνωρισμένο επαγγελματία της διεθνούς τραπεζικής. Είμαι πεπεισμένος ότι, ο António Horta-Osório θα συμβάλει σημαντικά στη μελλοντική επιτυχία της τράπεζάς μας ως κορυφαίου διαχειριστή πλούτου με ισχυρές παγκόσμιες επενδύσεις τραπεζικές δυνατότητες.»

Ο António Horta-Osório είπε: «Είμαι ευτυχής που προτάθηκα ως Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Credit Suisse Group. Ανυπομονώ να συνεργαστώ στενά με το Διοικητικό Συμβούλιο και την ομάδα διαχείρισης με στόχο την ανάπτυξη των ισχυρών χαρακτηριστικών του Ομίλου. Αυτή είναι μια εποχή μεγάλης ευκαιρίας για τον Όμιλο, τους ανθρώπους, τους πελάτες και τους μετόχους του.»

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr