NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

Νέα απαίτηση για συμμετοχική εκπροσώπηση στις εισηγμένες του Nasdaq

Νέα απαίτηση για συμμετοχική εκπροσώπηση στις εισηγμένες του Nasdaq
Φωτογραφία: victoriapeckham
01_12_2020 | 17:04 01_12_2020 | 17:05
epixeiro icon Ειδήσεις | Διεθνή, Επιχειρηματικά Νέα

Η Nasdaq Inc υπέβαλε την Τρίτη πρόταση στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ που, εάν εγκριθεί, θα απαιτεί από όλες τις εισηγμένες εταιρείες στον Nasdaq να υιοθετήσουν νέους κανόνες σχετικά με τη διαφοροποίηση (diversity) του ανθρώπινου δυναμικού και την αποκάλυψη σχετικών στοιχείων, αντιμετωπίζοντας ακόμη και διαγραφή σε μια ενδεχόμενη αποτυχία.

Οι νέοι κανόνες θα απαιτούν από τις εταιρείες που είναι εισηγμένες στον Nasdaq να έχουν, ή να εξηγούν δημοσίως γιατί δεν έχουν, τουλάχιστον δύο επικεφαλής, συμπεριλαμβανομένου ενός που θα αυτοπροσδιορίζεται ως γυναίκα και ενός που θα αυτοπροσδιορίζεται ως μειονότητα ή LGBTQ+. Όλες οι εταιρείες αναμένεται να πραγματοποιήσουν τα σχετικά βήματα εντός δύο ετών από την έγκριση του νέου κανόνα από την SEC.

«Στόχος μας με αυτήν την πρόταση είναι να παρέχουμε ένα διαφανές πλαίσιο για τις εταιρείες που είναι εισηγμένες στον Nasdaq, ώστε να παρουσιάζουν αποτελεσματικά τη φιλοσοφία της σύνθεσης και της ποικιλομορφίας του διοικητικού συμβουλίου σε όλους τους ενδιαφερόμενους», δήλωσε η Διευθύνων Σύμβουλος της Nasdaq, Adena Friedman.

«Πιστεύουμε ότι αυτός ο κανόνας είναι ένα βήμα σε ένα ευρύτερο ταξίδι για την επίτευξη συμμετοχικής εκπροσώπησης σε ολόκληρη την εταιρική Αμερική», είπε. Οι ξένες εταιρείες και οι μικρότερες εταιρείες θα έχουν επιπλέον ευελιξία στην ικανοποίηση της απαίτησης διαφορετικότητας με δύο γυναίκες διευθυντές.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr