NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

Η Τασμανία τροφοδοτείται κατά 100 τοις εκατό από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας

Η Τασμανία τροφοδοτείται κατά 100 τοις εκατό από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας
01_12_2020 | 17:20 01_12_2020 | 17:23
epixeiro icon Ειδήσεις | Διεθνή, Ενέργεια & Περιβάλλον

​Η κυβέρνηση της Τασμανίας ανακοίνωσε ότι έχει γίνει η πρώτη αυστραλιανή πολιτεία, και μία από τις λίγες περιοχές παγκοσμίως, που τροφοδοτείται εξ ολοκλήρου από ανανεώσιμη ηλεκτρική ενέργεια.

Σε ανακοίνωση που δόθηκε στη δημοσιότητα, ο υπουργός Ενέργειας της Τασμανίας, Guy Barnett, δήλωσε ότι το κράτος έχει γίνει πραγματικά πλήρως αυτόνομο, όσον αφορά σε προμήθειες ανανεώσιμης ηλεκτρικής ενέργειας, που παρέχονται από τα αιολικά και υδροηλεκτρικά έργα του κράτους.

«Έχουμε φτάσει το 100 τοις εκατό χάρη στη δέσμευσή μας να υλοποιήσουμε το ανανεώσιμο ενεργειακό δυναμικό της Τασμανίας μέσω των κορυφαίων εθνικών ενεργειακών πολιτικών μας και να καταστήσουμε την Τασμανία ελκυστική για βιομηχανικές επενδύσεις, κάτι που με τη σειρά του δημιουργεί θέσεις εργασίας», τόνισε ο Barnett.

Η Τασμανία είχε από καιρό μια από τις πιο πράσινες προμήθειες ηλεκτρικής ενέργειας στην Αυστραλία, με τους σημαντικούς πόρους υδροηλεκτρικής ενέργειας του κράτους να τροφοδοτούν το μεγαλύτερο μέρος της ισχύος του.

Η ιστορία της Τασμανίας με την υδροηλεκτρική ενέργεια χρονολογείται από το 1895, με το εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας Duck Reach στο Λόνσεστον να γίνεται ο πρώτος δημόσιος υδροηλεκτρικός σταθμός στο νότιο ημισφαίριο.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr