NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

Ο Libra Association γίνεται «Diem» - Αλλάζει όνομα και το νόμισμα;

Ο Libra Association γίνεται «Diem» - Αλλάζει όνομα και το νόμισμα;
01_12_2020 | 17:36 01_12_2020 | 17:38
epixeiro icon Ειδήσεις | Διεθνή, Επιχειρηματικά Νέα

​Ο Libra Association, το γκρουπ που υποστηρίζεται από το Facebook, δήλωσε την Τρίτη ότι αλλάζει ονομασία και υιοθετεί το «Diem».

Το Diem είναι μια ανεξάρτητη ομάδα που οργανώνεται από το Facebook για τη διαχείριση ψηφιακών νομισμάτων. Άλλα μέλη του περιλαμβάνουν τους Andreessen Horowitz, Coinbase, Spotify, Lyft και Uber. Το όνομα του νομίσματος θα αλλάξει επίσης από libra σε Diem, σύμφωνα με το Reuters.

Μετά το ντεμπούτο του ψηφιακού νομίσματος libra, το project προκάλεσε ανησυχία sτους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής σε όλο τον κόσμο, όσον αφορά στο ότι θα μπορούσε να διαταράξει σε μεγάλο βαθμό το χρηματοπιστωτικό σύστημα, να διακινδυνεύσει το ξέπλυμα χρήματος και να ανταγωνιστεί με νομίσματα όπως το δολάριο.

Το Diem είπε ότι το νέο όνομα, το οποίο στα λατινικά σημαίνει «ημέρα», «σηματοδοτεί την αυξανόμενη ωριμότητα και ανεξαρτησία του project», καθώς επιδιώκει την κανονιστική έγκριση για την έναρξη του. Οι Financial Times ανέφεραν τον περασμένο μήνα ότι το σχετικό ψηφιακό νόμισμα θα μπορούσε να διατεθεί τον Ιανουάριο, αλλά σε περιορισμένη μορφή.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr