NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Επιχειρηματικά Νέα
ανάγνωση

Η Salesforce εξαγοράζει την Slack, σε μια συμφωνία 27,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων

Η Salesforce εξαγοράζει την Slack, σε μια συμφωνία 27,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων

​Ανακοινώθηκε, πριν από λίγο, η εξαγορά της υπηρεσίας Slack από την Salesforce, έναντι ενός ποσού που φτάνει τα 27,7 δισεκατομμύρια δολάρια, σε μετρητά και μετοχές. Πρόκειται για ένα ακόμη «deal» που έρχεται καθώς οι άνθρωποι στρέφονται ολοένα και περισσότερο σε εργαλεία τα οποία τους επιτρέπουν να εργάζονται εξ αποστάσεως, λόγω της πανδημίας.

Εφόσον ολοκληρωθεί, η συγκεκριμένη εξαγορά θα σηματοδοτήσει το τέλος της σύντομης λειτουργίας της Slack ως ανεξάρτητης εισηγμένης εταιρείας - κάτι που ξεκίνησε από τα μέσα του 2019 - αποτελώντας μια ακόμη σημαντική συμφωνία για την Salesforce, τη μεγαλύτερη από τη στιγμή που ιδρύθηκε πριν από 21 χρόνια. Οι φήμες για ένα «deal» έκαναν την εμφάνιση τους την περασμένη εβδομάδα, προκαλώντας άνοδο στην τιμή της μετοχής της Slack.

Ο συνιδρυτής και CEO της Salesforce, Marc Benioff, δήλωσε πως «είναι ένας τέλειος συνδυασμός. Μαζί, Salesforce και Slack θα διαμορφώσουν το μέλλον του εταιρικού λογισμικού και θα μεταμορφώσουν τον τρόπο με τον οποίο εργάζονται όλοι στη σημερινή εποχή». Ο CEO της Slack, Stewart Butterfield, σημείωσε πως «καθώς το λογισμικό διαδραματίζει ολοένα και πιο κρίσιμο ρόλο στην απόδοση κάθε οργανισμού, μοιραζόμαστε ένα όραμα για μειωμένη πολυπλοκότητα, αυξημένη ισχύ και ευελιξία, και τελικά μεγαλύτερο βαθμό οργανωτικής ευελιξίας. Προσωπικά, πιστεύω ότι αυτός είναι ο πιο στρατηγικός συνδυασμός στην ιστορία του λογισμικού και ανυπομονώ να ξεκινήσουμε».

Η Slack, που ιδρύθηκε το 2010 από τον διευθύνοντα σύμβουλό της, τον Butterfield, αναπτύχθηκε γρήγορα και προσέλκυσε - και απέρριψε - προσφορές για εξαγορά από τεχνολογικούς κολοσσούς, όπως από την Google, τη Microsoft και την Amazon. Η αποτίμησή της εταιρείας ήταν περίπου 19,5 δισεκατομμύρια δολάρια όταν άρχισε η διαπραγμάτευση των μετοχών της την περσινή χρονιά, αλλά η τιμή παρουσίασε στη συνέχεια πτώση.

Η ζήτηση για τις υπηρεσίες της Slack, οι οποίες επιτρέπουν στους ανθρώπους να επικοινωνούν και να συνεργάζονται, έχει αυξηθεί, καθώς οι περισσότεροι εργάζονται από το σπίτι κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Πάντως, ενώ η εταιρεία δήλωσε τον Σεπτέμβριο ότι τα έσοδα της αυξήθηκαν κατά 49% στα 216 εκατομμύρια δολάρια το τρίμηνο που έληξε τον Ιούλιο και ότι η πανδημία είχε δημιουργήσει μια «σημαντική αύξηση της ζήτησης και της χρήσης του Slack», ανέφερε επίσης ότι δεν περίμενε να συνεχιστεί αυτή η άνοδος.

Η Salesforce, η οποία παρέχει λογισμικό μάρκετινγκ και πωλήσεων, μεταξύ άλλων προϊόντων, έχει προχωρήσει σε αρκετές και σημαντικές εξαγορές, κάτι που δείχνει πως συνεχίζεται. Υπό τον Marc Benioff, απέκτησε τουλάχιστον 60 εταιρείες, εκ των οποίων τις 27 τα τελευταία πέντε χρόνια, σύμφωνα με την S&P Capital IQ. Για παράδειγμα, τον Φεβρουάριο, η Salesforce έδωσε 1,3 δισεκατομμύρια δολάρια για τη Vlocity, έναν πάροχο λογισμικού για κινητά τηλέφωνα.

Η συναλλαγή αναμένεται να κλείσει το δεύτερο τρίμηνο της χρήσης 2022 της Salesforce, με την επιφύλαξη έγκρισης από τους μετόχους της Slack, την παραλαβή των απαιτούμενων κανονιστικών εγκρίσεων και άλλους συνήθεις όρους για τέτοιου τύπου συμφωνίες.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr