NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

Amazon: Εργαλεία για την «παρακολούθηση» εργαζομένων και μηχανημάτων στα εργοστάσια

Amazon: Εργαλεία για την «παρακολούθηση» εργαζομένων και μηχανημάτων στα εργοστάσια
02_12_2020 | 14:24 02_12_2020 | 14:26
epixeiro icon Ειδήσεις | Διεθνή, Επιχειρηματικά Νέα

Η Amazon διέθεσε χαμηλού κόστους εργαλεία που θα επιτρέπουν στα εργοστάσια να παρακολουθούν τους εργαζόμενους και τα μηχανήματά τους, καθώς ο τεχνολογικός γίγαντας ενισχύει την παρουσία του στον βιομηχανικό τομέα.

Με την υπογραφή του AWS της Amazon, οι νέες υπηρεσίες που βασίζονται στη μηχανική μάθηση περιλαμβάνουν τρόπους για την παρακολούθηση της κατάστασης των βαρέων μηχανημάτων αλλά και μηχανική όραση που είναι σε θέση να εντοπίσει εάν οι εργαζόμενοι συμμορφώνονται με τα μέτρα κατά του κορονοϊού.

Η Amazon είπε ότι είχε δημιουργήσει έναν αισθητήρα χαμηλού κόστους δύο ιντσών - τον Monitron - που μπορεί να συνδεθεί σε εξοπλισμό για την παρακολούθηση μη φυσιολογικών δονήσεων ή θερμοκρασιών και την πρόβλεψη μελλοντικών βλαβών.

Το AWS Panorama, εν τω μεταξύ, είναι μια υπηρεσία που χρησιμοποιεί computer vision για να αναλύσει πλάνα που συλλέγονται από κάμερες, εντοπίζοντας αυτόματα ζητήματα ασφάλειας και συμμόρφωσης, όπως εργαζομένους που δεν φορούν προστατευτικό εξοπλισμό ή οχήματα που οδηγούνται σε μη εξουσιοδοτημένες περιοχές.

Οι νέες υπηρεσίες, που ανακοινώθηκαν την Τρίτη κατά τη διάρκεια του ετήσιου συνεδρίου cloud computing της εταιρείας, αντιπροσωπεύουν ένα βήμα στις προσπάθειες του τεχνολογικού γίγαντα για τη συλλογή δεδομένων πραγματικού κόσμου σε περιοχές που πιστεύει ότι δεν εξυπηρετούνται από σχετικές υπηρεσίες.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr