NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

ΗΠΑ και ΕΕ «πρέπει να βάλουν τέλος στις εμπορικές διαφορές»

ΗΠΑ και ΕΕ «πρέπει να βάλουν τέλος στις εμπορικές διαφορές»
02_12_2020 | 15:10 02_12_2020 | 15:11
epixeiro icon Ειδήσεις | Διεθνή, Δημόσια Διοίκηση

Η ΕΕ και οι Ηνωμένες Πολιτείες θα πρέπει να επιλύσουν τις εμπορικές τους διαφορές, αφότου ο εκλεγμένος Πρόεδρος των ΗΠΑ, Joe Biden, αναλάβει τα καθήκοντά του τον Ιανουάριο με μια «νέα διατλαντική ατζέντα», όπως αναφέρει η Ευρωπαϊκή Ένωση.

Μετά από τέσσερα χρόνια με την ατζέντα «America First» του Προέδρου των ΗΠΑ, Donald Trump, κατά την οποία η Ουάσινγκτον επέβαλε δασμούς στις Βρυξέλλες για λόγους εθνικής ασφάλειας, η ΕΕ αναζητά τώρα στενή συνεργασία με τον Biden για σχεδόν όλα τα θέματα.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες και η ΕΕ «πρέπει να συνεργαστούν στενά για την επίλυση των διμερών θεμάτων, όπως σημείωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σε πρόταση προς τις κυβερνήσεις της ΕΕ, σημειώνοντας ότι το εμπόριο μεταξύ ΕΕ και ΗΠΑ αντιπροσωπεύει το ένα τρίτο του παγκόσμιου εμπορίου.

Ωστόσο, το έγγραφο των 12 σελίδων που παρουσίασε ο επικεφαλής εξωτερικής πολιτικής της ΕΕ, Josep Borrell, δεν αναφέρεται σε επόμενα βήματα, εκτός από το να αναφερθεί σε «κοινές αξίες ανθρώπινης αξιοπρέπειας, ατομικών δικαιωμάτων και δημοκρατικών αρχών».

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr