NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

Ισπανία: 600 εκατ. ευρώ στην τεχνητή νοημοσύνη για τον μετασχηματισμό της οικονομίας

Ισπανία: 600 εκατ. ευρώ στην τεχνητή νοημοσύνη για τον μετασχηματισμό της οικονομίας
03_12_2020 | 17:21 03_12_2020 | 17:22
epixeiro icon Ειδήσεις | Διεθνή, Καινοτομία & έρευνα

Η Ισπανία πρόκειται να επενδύσει 600 εκατομμύρια ευρώ για την ανάπτυξη της τεχνητής νοημοσύνης τα επόμενα δύο χρόνια, στο πλαίσιο των σχεδίων μετασχηματισμού της εθνικής της οικονομίας.

Το πρόγραμμα θα διαρκέσει από το 2021 έως το 2023, ξεκινώντας με ένα αρχικό κεφάλαιο ύψους 330 εκατομμυρίων ευρώ, όπως δήλωσε ο Ισπανός πρωθυπουργός, Pedro Sanchez.

Η ανάπτυξη της τεχνητής νοημοσύνης (AI) είναι ένας από τους κύριους στόχους του προγράμματος ψηφιακού μετασχηματισμού της Ισπανίας, το οποίο ανακοινώθηκε τον Ιούλιο και αποτελεί μέρος ενός σχεδίου μετασχηματισμού της ισπανικής οικονομίας.

Ο Sanchez δήλωσε ότι ο στόχος της στρατηγικής γύρω από το AI είναι να «ευθυγραμμίσει την Ισπανία με τις κορυφαίες χώρες γύρω από τη χρήση αξιόπιστης τεχνητής νοημοσύνης για την οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη, ως εργαλείο οικονομικού εκσυγχρονισμού».

Η ιδέα είναι «να δημιουργηθεί ένα περιβάλλον εμπιστοσύνης σε σχέση με την ανάπτυξη τεχνητής νοημοσύνης, που θα είναι περιεκτική και βιώσιμη και θα έχει το κοινό στο επίκεντρο», σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση.

Η δημόσια επένδυση θα ενισχυθεί περαιτέρω από τη συνεισφορά του ταμείου Next Tech, για την ενθάρρυνση της επιχειρηματικότητας στην ψηφιακή τεχνολογία.

Η πρωτοβουλία δημόσιου-ιδιωτικού τομέα θα στοχεύει στην κινητοποίηση ιδιωτικής χρηματοδότησης ύψους 3,3 δισεκατομμυρίων ευρώ, που θα διοχετευτεί στην τεχνολογία AI και στην ψηφιακή οικονομία, πρόσθεσε ο Sanchez.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr