NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

Η NASA υπογράφει συμβόλαια με εταιρείες, η Κίνα επιστρέφει με σεληνιακά δείγματα,

Η NASA υπογράφει συμβόλαια με εταιρείες, η Κίνα επιστρέφει με σεληνιακά δείγματα,
04_12_2020 | 10:57 04_12_2020 | 11:07
epixeiro icon Ειδήσεις | Διεθνή, Καινοτομία & έρευνα

​Ένα κινεζικό διαστημικό σκάφος που μεταφέρει σεληνιακά δείγματα αποχώρησε από το φεγγάρι και ετοιμάζεται να επιστρέψει στη Γη.

Είναι η πρώτη φορά που η Κίνα εκτόξευσε ένα διαστημικό σκάφος από ένα εξωγήινο σώμα και η πρώτη που συγκέντρωσε δείγματα σελήνης. Εάν τα δείγματα φτάσουν στη Γη, η Κίνα θα είναι η τρίτη χώρα στον κόσμο που θα έχει καταφέρει κάτι τέτοιο, μετά τις προσπάθειες των ΗΠΑ στη δεκαετία του 1960 και της Σοβιετικής Ένωσης στη δεκαετία του 1970.

Στις 23:10 μ.μ. ώρα Πεκίνου την Πέμπτη, το διαστημικό σκάφος Chang'e-5 απογειώθηκε από το φεγγάρι, σύμφωνα με την China Aerospace Science and Technology Corporation.

Την ίδια στιγμή, η NASA αγόρασε τα δικαιώματα για τέσσερις παρτίδες μελλοντικών δειγμάτων σελήνης, στην τιμή των 25.001 δολαρίων. Η διαστημική υπηρεσία υπέγραψε συμφωνίες με τέσσερις ιδιωτικές εταιρείες που θα συλλέξουν σεληνιακά δείγματα τα επόμενα χρόνια και στη συνέχεια θα παραδώσουν το υλικό στη NASA.

«Πιστεύουμε ότι είναι πολύ σημαντικό να καθοριστεί τι μπορούν να εξαγάγουν οντότητες του ιδιωτικού τομέα, να πάρουν αυτούς τους πόρους και η NASA να μπορεί να αγοράσει και να χρησιμοποιήσει για να τροφοδοτήσει, όχι μόνο τις δραστηριότητες της, αλλά και μια εντελώς νέα δυναμική εποχή δημόσιας και ιδιωτικής ανάπτυξης στην εξερεύνηση του φεγγαριού και, στη συνέχεια, του Άρη» είπε ο Mike Gold, συνεργάτης της NASA για διεθνείς και διεπαγγελματικές σχέσεις.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr