NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

Ευρωπαϊκή δικαστική απόφαση αλλάζει το τοπία για υπηρεσίες όπως η Uber

Ευρωπαϊκή δικαστική απόφαση αλλάζει το τοπία για υπηρεσίες όπως η Uber
04_12_2020 | 11:40 04_12_2020 | 11:42
epixeiro icon Ειδήσεις | Διεθνή, Δημόσια Διοίκηση

​Ένα μικρό πρόστιμο σε μια εφαρμογή διαμοιρασμού διαδρομών στο Βουκουρέστι αναμένεται πως θα έχει μεγάλες συνέπειες για παρόμοιες υπηρεσίες σε όλη την Ευρώπη.

Την Πέμπτη, το ανώτατο δικαστήριο της ΕΕ αποφάσισε ότι οι εφαρμογές που φέρνουν τους επιβάτες σε άμεση επαφή με τους οδηγούς ταξί - και δεν παρέχουν κρίσιμο μέρος της υπηρεσίας μεταφορών - είναι διαδικτυακές πλατφόρμες.

Όπως αναφέρει το Politico, η απόφαση του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης ισοδυναμεί με μια νίκη για εφαρμογές αυτού του τύπου, όπως η Uber, οι οποίες μέχρι στιγμής έχουν ρυθμιστεί ως εταιρείες ταξί, δίνοντας τους μια ευκαιρία να αναζητήσουν μεγαλύτερη ελευθερία από τις ευρωπαϊκές ρυθμιστικές Αρχές, εάν μπορούν να αποδείξουν ότι είναι πλατφόρμες.

Η υπόθεση στην οποία οι δικαστές της ΕΕ στήριξαν την απόφαση τους αφορά ένσταση που κατέθεσε η ρουμανική Star Taxi για πρόστιμο 929 ευρώ που της επιβλήθηκε από δικαστήριο της χώρας το 2017, επειδή δεν υπέβαλε αίτηση για σχετική άδεια. Η εταιρεία διαμαρτυρήθηκε, υποστηρίζοντας ότι είναι πάροχος υπηρεσιών διαδικτύου και όχι εταιρεία ταξί.

Το δικαστήριο της ΕΕ συμφώνησε με το επιχείρημα της Star Taxi, αναφέροντας ότι οι υπηρεσίες που παρέχει δεν είναι «αναπόσπαστο» κομμάτι της υπηρεσίας μεταφοράς.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr