NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

Ο Trump υπογράφει διάταγμα για την χρήση τεχνητής νοημοσύνης από τις ΗΠΑ

Ο Trump υπογράφει διάταγμα για την χρήση τεχνητής νοημοσύνης από τις ΗΠΑ

​Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump, υπέγραψε διάταγμα την Πέμπτη, καθορίζοντας τις οδηγίες για τη χρήση τεχνητής νοημοσύνης από τις ομοσπονδιακές υπηρεσίες των ΗΠΑ, όσον αφορά στη λήψη αποφάσεων.

Ο Λευκός Οίκος είπε ότι ο Trump θέτει εννέα αρχές για το σχεδιασμό, την ανάπτυξη, την απόκτηση και τη χρήση της τεχνητής νοημοσύνης στην κυβέρνηση, σε μια προσπάθεια «να προωθήσει την εμπιστοσύνη του κοινού στη χρήση της τεχνητής νοημοσύνης και να διασφαλίσει ότι η χρήση της AI προστατεύει την ιδιωτική ζωή, τα πολιτικά δικαιώματα και τις πολιτικές ελευθερίες».

Η εντολή κατευθύνει τους οργανισμούς να προετοιμάσουν τα σενάρια χρήσης τεχνητής νοημοσύνης σε όλα τα τμήματά τους, και τον Λευκό Οίκο να αναπτύξει έναν οδικό χάρτη για την καθοδήγηση της πολιτικής, όσον αφορά στη διοικητική χρήση.

Ο Μάικλ Κράτσιος, επικεφαλής τεχνολογίας των ΗΠΑ, δήλωσε ότι το διάταγμα «θα προωθήσει την εμπιστοσύνη του κοινού στην τεχνολογία, θα οδηγήσει τον κυβερνητικό εκσυγχρονισμό και θα αποδείξει περαιτέρω την ηγετική θέση της Αμερικής στην τεχνολογία AI».

Η εντολή υπογραμμίζει ότι η χρήση AI πρέπει να είναι «νόμιμη, σκόπιμη και με γνώμονα την απόδοση, ακριβής, αξιόπιστη και αποτελεσματική, ασφαλής, ανθεκτική, κατανοητή, υπεύθυνη, ανιχνεύσιμη, να παρακολουθείται τακτικά, να είναι διαφανής και υπόλογη».

Η τεχνητή νοημοσύνη χρησιμοποιείται από πολλές κυβερνητικές υπηρεσίες και από ρυθμιστικές υπηρεσίες για την επεξεργασία και τον έλεγχο τεράστιων ποσοτήτων δεδομένων, για τον εντοπισμό τάσεων και τη διαμόρφωση πολιτικής.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr