NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

Με μια ιστορική απόφαση, ο ΟΗΕ αφαιρεί την κάνναβη από τα επικίνδυνα ναρκωτικά

Με μια ιστορική απόφαση, ο ΟΗΕ αφαιρεί την κάνναβη από τα επικίνδυνα ναρκωτικά
04_12_2020 | 16:21 04_12_2020 | 16:23
epixeiro icon Ειδήσεις | Διεθνή, Υγεία

​Η Επιτροπή των Ηνωμένων Εθνών για τα ναρκωτικά (CND) έλαβε μια σειρά αποφάσεων την Τετάρτη, οδηγώντας σε αλλαγές στον τρόπο με τον οποίο η κάνναβη ρυθμίζεται διεθνώς, συμπεριλαμβανομένης της επαναταξινόμησης από την λίστα με τα επικίνδυνα ναρκωτικά.

Κατά την επανεξέταση μιας σειράς συστάσεων του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) για τη μαριχουάνα και τα παράγωγά της, το CND πήρε την απόφαση απομάκρυνσης της κάνναβης από τη σχετική λίστα, όπου εντοπιζόταν μαζί με θανατηφόρα, εθιστικά οπιοειδή, συμπεριλαμβανομένης της ηρωίνης.

Τα 53 κράτη μέλη της CND ψήφισαν την αφαίρεση της κάνναβης από τη λίστα - όπου είχε τοποθετηθεί για 59 χρόνια - και από τα αυστηρότερα προγράμματα ελέγχου, που μάλιστα αποθάρρυναν τη χρήση της για ιατρικούς σκοπούς.

Με μια ιστορική ψήφο 27 υπέρ, 25 κατά και μία αποχή, το CND «άνοιξε την πόρτα για την αναγνώριση του ιατρικού και θεραπευτικού δυναμικού της κάνναβης». Η απόφαση θα μπορούσε επίσης να οδηγήσει σε επιπρόσθετη επιστημονική έρευνα σχετικά με τις μακροχρόνιες φαρμακευτικές ιδιότητες του φυτού και να λειτουργήσει ως καταλύτης ώστε οι χώρες να νομιμοποιήσουν το φάρμακο για φαρμακευτική χρήση και να επανεξετάσουν τους νόμους για την ψυχαγωγική του χρήση.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr