NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Επιχειρηματικά Νέα
ανάγνωση

H Sparkle κερδίζει το διεθνές βραβείο Best Data Center για το Μεταμόρφωση ΙΙ

H Sparkle κερδίζει το διεθνές βραβείο Best Data Center για το Μεταμόρφωση ΙΙ

Η Sparkle ανακοίνωσε τη διάκρισή της στα Global Carrier Awards (GCAs) 2020 με το βραβείο «Best Data Center» για το 4ο data center, που θα ολοκληρωθεί στις αρχές του 2021 στην Αθήνα. Η νέα κατασκευή, που ονομάζεται Μεταμόρφωση ΙΙ, θα παρέχει στη χώρα ένα από τα μεγαλύτερα και πιο προηγμένα «πράσινα» data center στην Ευρώπη.

Η κατασκευή του Metamorfosis II ξεκίνησε τον Ιανουάριο του 2020 και βρίσκεται στην περιοχή της Μεταμόρφωσης Αττικής ενώ θα καταλαμβάνει έκταση 6.000 τ.μ.. Διαθέτει, όπως αναφέρεται, «τον πιο σύγχρονο ηλεκτρομηχανολογικό εξοπλισμό υψηλής απόδοσης τόσο σε ισχύ όσο και ψύξη, αποτελώντας ένα από τα πιο προηγμένα και αποδοτικά data center από άποψη ενεργειακής απόδοσης στην Ελλάδα και στην περιοχή των Βαλκανίων.

Η μείωση του αποτυπώματος άνθρακα θα είναι της τάξης περίπου των 28.000 τόνων ετησίως, ενώ ο δείκτης αποτελεσματικότητας (PUE) του data center όσον αφορά στην κατανάλωση ισχύος φτάνει στο 1,2 (έναντι μέσου όρου 1,8). Το έργο έχει λάβει ήδη πιστοποίηση TIER III από το αναγνωρισμένο Uptime Institute, ενώ βρίσκεται σε διαδικασία πιστοποίησης κατά Leed στην χρυσή βαθμίδα για την βιωσιμότητα του».

Σημειώνεται ότι «η Sparkle κέρδισε κατά τη διάρκεια της ψηφιακής τελετής απονομής των διεθνών βραβείων Global Carrier Awards και τα βραβεία “Best Middle East Africa Project”, “Best Americas Project” και “Best 5G Deployment”. Τα βραβεία απονεμήθηκαν στα πλαίσια του Capacity Europe 2020, όπου γιορτάστηκαν τα επιτεύγματα της διεθνούς αγοράς τηλεπικοινωνιών. Η Sparkle ήταν η μόνη εταιρεία που κέρδισε τέσσερα βραβεία στη φετινή διοργάνωση, σπάζοντας το ρεκόρ όλων των εποχών».

Tην επιτυχία σχολίασε και η Elisabetta Romano, Ceo της Sparkle, λέγοντας πως «έχουμε την τιμή να λάβουμε αυτά τα πολύτιμα βραβεία που αναγνωρίζουν την αφοσίωση και την προτεραιότητα της Sparkle σε στρατηγικές γεωγραφικές περιοχές όπως η περιοχή της Μεσογείου, της Μέσης Ανατολής και της Αμερικής, μέσω της ανάπτυξης έργων υποδομής μεγάλης κλίμακας, data centers επόμενης γενιάς και καινοτόμων τεχνολογιών. Είναι επίσης ένα ισχυρό κίνητρο να συνεχίσουμε το έργο μας και να συμβάλουμε στη διαμόρφωση της διεθνούς βιομηχανίας τηλεπικοινωνιών του μέλλοντος».

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr