NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

Η Amazon «αγοράζει» την Κύπρο, στις «εξωφρενικές» προβλέψεις της Saxo Bank

Η Amazon «αγοράζει» την Κύπρο, στις «εξωφρενικές» προβλέψεις της Saxo Bank
10_12_2020 | 15:04 10_12_2020 | 15:07
epixeiro icon Ειδήσεις | Διεθνή, Κύπρος

​Καθώς η Amazon μεγαλώνει εν μέσω της πανδημίας του Covid και η φορολογική «πίεση» από τις κυβερνήσεις αυξάνεται, θα αποφασίσει να μεταφέρει την έδρα της στην Κύπρο, «αγοράζοντας» ουσιαστικά το νησί, σύμφωνα με τις «εξωφρενικές» προβλέψεις της Saxo Bank για το 2021.

Η Κύπρος, σύμφωνα με τη συγκεκριμένη πρόβλεψη, «θα καλωσορίσει την Amazon και τα φορολογικά έσοδα που θα τη βοηθήσουν να μειώσει τον δείκτη χρέους της, έχοντας υποστεί μια βαριά μεταχείριση από την ΕΕ κατά τη διάρκεια της κρίσης χρέους της ΕΕ το 2010-12».

Με ΑΕΠ περίπου 24 δισεκατομμυρίων δολαρίων, η κυπριακή οικονομία ισοδυναμεί με λιγότερο από το ένα τέταρτο των εσόδων της Amazon εκτός ΗΠΑ, τονίζει η Saxo.

Σύμφωνα με το σενάριο, η εταιρεία «θα βοηθήσει» την Κύπρο να ξαναγράψει τον φορολογικό της κώδικα για να μιμηθεί την Ιρλανδία, αλλά με ακόμη χαμηλότερα επίπεδα εταιρικών και άλλων φόρων.

«Ωστόσο, οι ρυθμιστικές αρχές της ΕΕ θα κινηθούν γρήγορα εναντίον της Amazon, αναγκάζοντας την να αλλάξει τις πρακτικές της, και την Κύπρο και άλλες χώρες της ΕΕ να εναρμονίσουν τους φορολογικούς τους κανόνες».

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr