NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Επιχειρηματικά Νέα
ανάγνωση

Η Toyota ετοιμάζει ηλεκτρικά αυτοκίνητα που θα φορτίζουν σε 10 λεπτά

Η Toyota ετοιμάζει ηλεκτρικά αυτοκίνητα που θα φορτίζουν σε 10 λεπτά

Διαδρομές 500 χιλιομέτρων με μία φόρτιση και πλήρης επαναφόρτιση σε 10 λεπτά υπόσχεται μπαταρία στερεάς κατάστασης που παρουσίασε η Toyota, υποσχόμενη να φέρει σημαντικές αλλαγές όχι μόνο στα ηλεκτρικά οχήματα, αλλά και σε ολόκληρη τη βιομηχανία.

Η τεχνολογία είναι μια πιθανή «θεραπεία» για τα μειονεκτήματα που αντιμετωπίζουν τα ηλεκτρικά οχήματα που λειτουργούν με συμβατικές μπαταρίες ιόντων λιθίου, συμπεριλαμβανομένης της σχετικά μικρής απόστασης με μία μόνο φόρτιση καθώς και τους χρόνους φόρτισης.

Σύμφωνα με τον κορεατικό Τύπο, η Toyota σχεδιάζει να είναι η πρώτη εταιρεία που θα πουλήσει ηλεκτρικό όχημα εξοπλισμένο με μπαταρία στερεάς κατάστασης μέσα στα επόμενα χρόνια. Η μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία στον κόσμο αναμένεται πως θα παρουσιάσει ένα πρωτότυπο το επόμενο έτος.

Τα ηλεκτρικά οχήματα που αναπτύσσονται από την Toyota θα έχουν διπλάσια εμβέλεια από ένα όχημα που λειτουργεί με συμβατική μπαταρία ιόντων λιθίου υπό τις ίδιες συνθήκες, χωρίς να θυσιάζεται χώρος.

Οι μπαταρίες αυτές αναμένεται να αποτελέσουν μια βιώσιμη εναλλακτική λύση έναντι των μπαταριών ιόντων λιθίου. Η καινοτομία θα μειώσει τον κίνδυνο πυρκαγιάς και θα πολλαπλασιάσει την ενεργειακή πυκνότητα, η οποία μετρά την ενέργεια που μπορεί να προσφέρει μια μπαταρία σε σύγκριση με το βάρος της.

Θα απαιτούνται περίπου 10 λεπτά για να φορτιστεί ένα ηλεκτρικό όχημα εξοπλισμένο με μπαταρία στερεάς κατάστασης, μειώνοντας το χρόνο επαναφόρτισης κατά τα δύο τρίτα. Η μπαταρία θα μπορεί να επεκτείνει την απόσταση οδήγησης ενός ηλεκτρικού οχήματος, ενώ θα διατηρεί το χώρο για τα πόδια.

Η Nissan Motor σχεδιάζει να αναπτύξει τη δική της μπαταρία στερεάς κατάστασης, η οποία θα τροφοδοτεί οχήματα έως το 2028.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr