NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

Fiat και Peugeot δημιουργούν την τέταρτη μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία

Fiat και Peugeot δημιουργούν την τέταρτη μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία
22_12_2020 | 14:28 22_12_2020 | 14:29
epixeiro icon Ειδήσεις | Διεθνή, Βιομηχανία

Η Fiat Chrysler και η PSA (Peugeot) κέρδισαν την αντιμονοπωλιακή έγκριση της ΕΕ για τη συγχώνευση των 38 δισεκατομμυρίων δολαρίων που θα δημιουργήσει την τέταρτη μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία παγκοσμίως, αφού δεσμεύτηκαν να ενισχύσουν την ιαπωνική αντίπαλο Toyota Motor.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δήλωσε ότι η PSA θα επεκτείνει τη συμφωνία για τα μικρά φορτηγά με την Toyota Motor, αυξάνοντας τη χωρητικότητα και μειώνοντας τις τιμές μεταφοράς για τα οχήματα, τα ανταλλακτικά και τα αξεσουάρ, για να αντιμετωπίσει τις ανησυχίες της ΕΕ.

«Η πρόσβαση σε μια ανταγωνιστική αγορά μικρών εμπορικών φορτηγών είναι σημαντική για πολλές μικρές και μεσαίες εταιρείες και αυτοαπασχολούμενους σε ολόκληρη την Ευρώπη», δήλωσε η Επίτροπος Ανταγωνισμού, Margrethe Vestager.

Η Fiat και η PSA θα επιτρέψουν επίσης στους αντιπάλους να έχουν πρόσβαση στα δίκτυα επισκευής και συντήρησής για φορτηγά, προκειμένου να βοηθήσουν τους νεοεισερχόμενους να επεκταθούν στην αγορά.

Η συγχωνευθείσα εταιρεία, που θα ονομάζεται Stellantis, θα κατέχει brands όπως Fiat, Jeep, Dodge, Ram και Maserati καθώς και Peugeot, Opel και DS.

Το κλείσιμο της συγχώνευσης αναμένεται να πραγματοποιηθεί έως το τέλος του πρώτου τριμήνου του 2021.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr