NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

Η Βρετανία έτοιμη να υπογράψει συμφωνία ελεύθερου εμπορίου με την Τουρκία

Η Βρετανία έτοιμη να υπογράψει συμφωνία ελεύθερου εμπορίου με την Τουρκία
Φωτογραφία: Policy Exchange
28_12_2020 | 12:04 28_12_2020 | 12:06
epixeiro icon Ειδήσεις | Διεθνή, Εμπόριο

Η Βρετανία και η Τουρκία πρόκειται να υπογράψουν συμφωνία ελεύθερου εμπορίου την Τρίτη, όπως δήλωσε το υπουργείο εμπορίου του Ηνωμένου Βασιλείου, στην πρώτη του είδους από τότε που ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον εξασφάλισε μια νέα εμπορική συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Η συμφωνία που αναμένουμε να υπογράψουμε αυτήν την εβδομάδα κλειδώνει ρυθμίσεις εμπορίου χωρίς δασμούς και θα βοηθήσει στην υποστήριξη της εμπορικής μας σχέσης. Θα παρέχει βεβαιότητα για χιλιάδες θέσεις εργασίας σε ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο, στη μεταποίηση, τις αυτοκινητοβιομηχανίες και τις βιομηχανίες χάλυβα».

«Ανυπομονούμε τώρα να συνεργαστούμε με την Τουρκία για μια φιλόδοξη προσαρμοσμένη εμπορική συμφωνία Ηνωμένου Βασιλείου-Τουρκίας στο εγγύς μέλλον». Η εμπορική σχέση μεταξύ των δύο χωρών ήταν 18,6 δισεκατομμύρια λίρες (25,25 δισεκατομμύρια δολάρια) το 2019,

Η Βρετανία τόνισε ότι αποτελεί την πέμπτη μεγαλύτερη εμπορική συμφωνία που έχει διαπραγματευτεί, μετά από deals με την Ιαπωνία, τον Καναδά, την Ελβετία και τη Νορβηγία.

Η ίδια έχει πλέον υπογράψει εμπορικές συμφωνίες με 62 χώρες πριν από το τέλος της μεταβατικής περιόδου του Brexit την 1η Ιανουαρίου, όταν θα αποχωρήσει από τις εμπορικές ρυθμίσεις της ΕΕ.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr