NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

Delivery Hero: Υπό όρους «πράσινο φως» για την εξαγορά της κορεατικής Woowa

Delivery Hero: Υπό όρους «πράσινο φως» για την εξαγορά της κορεατικής Woowa
28_12_2020 | 12:50 28_12_2020 | 12:51
epixeiro icon Ειδήσεις | Διεθνή, Εμπόριο

Η γερμανική Delivery Hero θα πουλήσει την νοτιοκορεατική εφαρμογή παράδοσης φαγητού Yogiyo, ως μέρος των προϋποθέσεων έγκρισης εξαγοράς της εφαρμογής διανομής τροφίμων της χώρας, Woowa Brothers.

Η πώληση «καθαρίζει» ένα σημαντικό εμπόδιο για την Delivery Hero, ώστε να αποκτήσει κυρίαρχη θέση στην τρίτη μεγαλύτερη διαδικτυακή αγορά παράδοσης φαγητού στον κόσμο, καθώς ο ανταγωνισμός αυξάνεται εν μέσω της επιταχυνόμενης ζήτησης που προκλήθηκε από την πανδημία. Η Delivery Hero συμφώνησε πέρυσι να εξαγοράσει τη Woowa.

«Είμαστε βαθύτατα λυπημένοι από την απαιτούμενη προϋπόθεση για την εκποίηση της θυγατρικής της Delivery Hero», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος και συνιδρυτής Niklas Östberg, αναφερόμενος στην κανονιστική έγκριση. «Θα εργαστούμε σκληρά για να διασφαλίσουμε ότι αυτή η μετάβαση θα είναι όσο το δυνατόν πιο ομαλή για όλους τους εργαζόμενους που επηρεάζονται».

Τη Δευτέρα, η Επιτροπή Δίκαιου Εμπορίου της Κορέας (KFTC) δήλωσε ότι θα εγκρίνει την εξαγορά υπό τον όρο ότι η Delivery Hero θα πουλήσει ολόκληρο το μερίδιό της στην νούμερο 2 εφαρμογή παράδοσης φαγητού Yogiyo εντός έξι μηνών, με δυνατότητα παράτασης.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr