NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Events
ανάγνωση

ΟΕΥ: Το ελληνικό ρύζι στο Ντουμπάι μέσω του ευρωπαϊκού προγράμματος EURICE

ΟΕΥ: Το ελληνικό ρύζι στο Ντουμπάι μέσω του ευρωπαϊκού προγράμματος EURICE

Πρόκειται για την τρίτη σειρά δράσεων στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα του συγκεκριμένου προγράμματος, το οποίο ενεκρίθη το 2018, άρχισε να υλοποιείται το 2019 και αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Μάρτιο του 2022.

Εκδήλωση προώθησης ευρωπαϊκού (ελληνικού) ρυζιού, σε πλαίσιο ευρωπαϊκού προγράμματος EURICE πραγματοποιήθηκε στις 9 Δεκεμβρίου 2020 στο Ντουμπάι. Η Δράση υλοποιήθηκε από την Αγροτική Εταιρική Σύμπραξη Θεσσαλονίκης ΑΕ, στο πλαίσιο Προγράμματος Ενημέρωσης και προώθησης ευρωπαϊκού ρυζιού «EURICE» στα ΗΑΕ, το οποίο χρηματοδοτείται από την ΕΕ, σε συνεργασία με ΥΠΑΑΤ, με αγορές στόχους την Ιορδανία, τον Λίβανο και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, οι δραστηριότητες εν λόγω προγράμματος περιλαμβάνουν παραγωγή έντυπου και οπτικοακουστικού υλικού, διαφημιστικές καταχωρήσεις σε τοπικά περιοδικά, συμμετοχή σε διεθνείς εκθέσεις, εκδηλώσεις τύπου και προωθητικές ενέργειες σε σημεία πώλησης με δειγματοδιανομές.

Εν θέματι εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο Radisson Blu***** (Deira Creek), με φυσική παρουσία 70 περίπου προσκεκλημένων, εκπροσώπων εταιρειών εισαγωγής/διανομής τροφίμων, σεφ, διαμορφωτών κοινής γνώμης, κ.ά.. Σε εν λόγω εκδήλωση, οποία προλόγισε η υπογράφουσα κατόπιν πρόσκλησης διοργανωτών, συμμετείχε διαδικτυακά με εισήγηση ο Γενικός Διευθυντής του ΕΑΣΘ, καθώς και με παρουσιάσεις τους δύο διατροφολόγοι/ food bloggers, οποίες έχουν φιλοξενηθεί στην Ελλάδα σε πλαίσιο προγράμματος. Ακολούθως πραγματοποιήθηκαν σεμινάρια μαγειρικής, σε οποία αρχιμάγειροι παρουσίασαν διαφορετικές προτάσεις χρήσης ρυζιού σε εδέσματα που παρασκεύασαν και διένειμαν σε συμμετέχοντες. Εν συνεχεία παρετέθη δείπνο με πλούσιο μπουφέ, ενώ προσεφέρθησαν στους περίπου 60-70 συμμετέχοντες δείγματα ρυζιού και διαφημιστικά δώρα EURICE (λεύκωμα με φωτογραφίες και συνταγές, σουπλά, σημειωματάρια, στυλό, κλπ).

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr