NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

Κολομβία: Πρόστιμο 50 εκατ. δολαρίων σε κατασκευαστική για σκάνδαλο διαφθοράς

Κολομβία: Πρόστιμο 50 εκατ. δολαρίων σε κατασκευαστική για σκάνδαλο διαφθοράς
29_12_2020 | 11:10 29_12_2020 | 11:12
epixeiro icon Ειδήσεις | Διεθνή, Κατασκευές & Real Estate

Ο βραζιλιάνικος κατασκευαστικός γίγαντας Odebrecht, ο οποίος άλλαξε πρόσφατα την ονομασία του σε Novonor, καλείται να πληρώσει πρόστιμο 50 εκατομμυρίων δολαρίων για υπόθεση διαφθοράς που σχετίζεται με την κατασκευή αυτοκινητόδρομου στην Κολομβία.

Το πρόστιμο επιβλήθηκε «για την εφαρμογή ενός συστήματος περιορισμού του ελεύθερου ανταγωνισμού» που σχετίζεται με ένα τμήμα 520 χιλιομέτρων του αυτοκινητόδρομου Ruta del Sol από το κέντρο στα βόρεια της χώρας, όπως τόνισε η ρυθμιστική υπηρεσία βιομηχανίας και εμπορίου της Κολομβίας.

Σύμφωνα με τον οργανισμό, η Odebrecht και οι τοπικοί της εταίροι, Corficolombiana και Episol, «ανακατεύθυναν πόρους από την εκτέλεση της σύμβασης» για να προσφέρουν δωροδοκία 6,5 εκατομμυρίων δολαρίων στον Gabriel Garcia, κυβερνητικό αξιωματούχο που τις βοήθησε να κερδίσουν τη σύμβαση.

Η κίνηση ήταν μέρος ενός «συστήματος διαφθοράς που αναπτύχθηκε από την Odebrecht σε παγκόσμια κλίμακα, το οποίο διήρκεσε περισσότερο από μια δεκαετία και είχε ως αποτέλεσμα την πληρωμή εκατοντάδων εκατομμυρίων δολαρίων σε δωροδοκίες σε διάφορες χώρες», πρόσθεσε.

Τα στελέχη της Odebrecht, Luiz Bueno, Luiz Mameri και Yesid Arocha καλούνται να πληρώσουν πρόστιμα συνολικού ύψους 900.000 δολαρίων.

Η Odebrecht βρέθηκε στο επίκεντρο του σκανδάλου διαφθοράς «Operation Car Wash», το οποίο οδήγησε σε φυλάκιση δεκάδων κορυφαίων επιχειρηματιών και πολιτικών στη Βραζιλία και αλλού στη Λατινική Αμερική.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr