NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

Η Fiat Chrysler θα επενδύσει 203 εκατ. δολάρια στο εργοστάσιο της στην Πολωνία

Η Fiat Chrysler θα επενδύσει 203 εκατ. δολάρια στο εργοστάσιο της στην Πολωνία
30_12_2020 | 12:11 30_12_2020 | 12:12
epixeiro icon Ειδήσεις | Διεθνή, Βιομηχανία

Η κατασκευάστρια αυτοκινήτων Fiat Chrysler θα επενδύσει 755 εκατομμύρια ζλότι (203,99 εκατομμύρια δολάρια) στο εργοστάσιό της στο Tychy της Πολωνίας, όπου θα κατασκευαστούν νέα μοντέλα υβριδικών και ηλεκτρικών μοντέλων Jeep, Fiat και Alfa Romeo, όπως δήλωσε την Τρίτη ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Jaroslaw Gowin.

Η επένδυση έρχεται ως ώθηση στην αναδυόμενη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης, η οποία ελπίζει ότι η μετάβαση σε ηλεκτρικά οχήματα μπορεί να βοηθήσει τον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας της να ανταγωνιστεί τους περιφερειακούς ανταγωνιστές της, όπως η Τσεχία και η Σλοβακία.

«Σύγχρονα, υβριδικά και ηλεκτρικά αυτοκίνητα των εμπορικών σημάτων Jeep, Fiat και Alfa Romeo θα αρχίσουν να παράγονται από το εργοστάσιο στο Tychy το 2022» έγραψε ο Gowin στο Twitter. Ο ίδιος είπε ότι θα υπάρξει περαιτέρω επένδυση στο εργοστάσιο στο μέλλον, αλλά δεν έδωσε λεπτομέρειες.

Η Fiat Chrysler, η οποία σχεδιάζει συγχώνευση 38 δισεκατομμυρίων δολαρίων με την PSA για τη δημιουργία της τέταρτης αυτοκινητοβιομηχανίας στον κόσμο, δήλωσε ότι οι πρώτες προετοιμασίες για την επέκταση και τον εκσυγχρονισμό του εργοστασίου ξεκίνησαν στα τέλη του 2020.

Το εργοστάσιο της Πολωνίας είναι ένα από τα μεγαλύτερα της εταιρείας και σήμερα απασχολεί περίπου 2.500 άτομα. Η Fiat Chrysler επιβεβαίωσε ότι νέα υβριδικά και ηλεκτρικά μοντέλα Jeep, Fiat και Alfa Romeo θα κατασκευαστούν στο Tychy.

Ανέφερε ότι στόχος ήταν να ξεκινήσει η μαζική παραγωγή το δεύτερο εξάμηνο του 2022.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr