NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Ενέργεια & Περιβάλλον
ανάγνωση

IntelWATT: Πρόγραμμα 10 εκατ. εξοικονόμησης υδάτινων πόρων σε βιομηχανικές εφαρμογές

IntelWATT: Πρόγραμμα 10 εκατ. εξοικονόμησης υδάτινων πόρων σε βιομηχανικές εφαρμογές

Το intelWATT είναι ένα ευρωπαϊκό έργο που στοχεύει στην ανάπτυξη καινοτόμων, αποδοτικών και έξυπνων τεχνολογιών για τη μεγιστοποίηση της επαναχρησιμοποίησης του νερού σε συνδυασμό με την παραγωγή ενέργειας και την ανάκτηση υλικών αυξημένης προστιθέμενης αξίας, στη βιομηχανία.

Η εφαρμογή της κυκλικής οικονομίας σε βιομηχανική κλίμακα θα πραγματοποιηθεί μέσω τριών πιλοτικών μονάδων οι οποίες συνδυάζουν καινοτόμες διεργασίες μεμβράνης, τεχνολογία έξυπνων αισθητήρων καθώς και προηγμένων συστημάτων ελέγχου που ενσωματώνουν χαρακτηριστικά τεχνητής νοημοσύνης. Οι προτεινόμενες τεχνολογίες θα αξιολογηθούν σε τρεις αντιπροσωπευτικούς βιομηχανικούς κλάδους που κάνουν εντατική χρήση νερού στην παραγωγική τους διαδικασία και συγκεκριμένα: α) παραγωγή θερμοηλεκτρικής ενέργειας, β) μεταλλεία και γ) επιμετάλλωση πλαστικών μερών.

Το έργο, με ημερομηνία έναρξης την 1η Οκτωβρίου του 2020, συντονίζεται από το Εργαστήριο Μεμβρανών & Υλικών για Περιβαλλοντικούς Διαχωρισμούς του Ινστιτούτου Νανοεπιστήμης και Νανοτεχνολογίας του ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος» με Επιστημονικό Υπεύθυνο τον Δρ. Ανδρέα Σαπαλίδη.

Το πρόγραμμα χρηματοδοτείται με κονδύλια άνω των 10 εκατομμυρίων ευρώ μέσω του προγράμματος «Horizon 2020» της ΕΕ (CE-SPIRE-07-2020). Η κοινοπραξία του έργου περιλαμβάνει εκτός του ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος» είκοσι ακόμα επιχειρήσεις και ακαδημαϊκούς φορείς διεθνούς κύρους και εμπειρίας: CNR, CNRS, PPC, Warrant Hub, TH Köln – University of Applied Sciences, University of Birmingham, Politecnico di Torino, CUT membrane technology GmbH, BIA group GmbH, Fuelics S.A, IHE Delft, Studio Fieschi & Soci SRL, Techedge Espana SL, ACSA-Sorigue, University of Jordan, REDSTACK BV, CIEMAT, Nijhuis Water Technology BV και NOKIA Hellas.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr