NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

Ισπανία: Η Unicaja Banco συμφώνησε να εξαγοράσει την αντίπαλη Liberbank

Ισπανία: Η Unicaja Banco συμφώνησε να εξαγοράσει την αντίπαλη Liberbank
31_12_2020 | 11:11 31_12_2020 | 11:12
epixeiro icon Ειδήσεις | Διεθνή, Τράπεζες

Η ισπανική Unicaja Banco συμφώνησε να εξαγοράσει την αντίπαλη Liberbank. Η Unicaja θα πληρώσει 1 νέα μετοχή για κάθε 2.7705 μετοχές της Liberbank, διαθέτοντας μετοχές έως 1,08 δισ. ευρώ για τη χρηματοδότηση της αγοράς.

Οι μέτοχοι της Unicaja θα έχουν το 59,5% των δικαιωμάτων ψήφου στη νέα τράπεζα, σε σύγκριση με το 40,5% για εκείνους της Liberbank.

Η Ισπανία βρίσκεται στην πρώτη γραμμή ενός κύματος τραπεζικής ενοποίησης στην Ευρώπη. Οι μέτοχοι της CaixaBank και της Bankia ψήφισαν νωρίτερα αυτό το μήνα για συγχώνευση, ενώ η Banco Bilbao Vizcaya Argentaria και η Banco de Sabadell πραγματοποίησαν πρόσφατα συνομιλίες, αλλά απέτυχαν να καταλήξουν σε συμφωνία.

Η συνδυασμένη Unicaja και Liberbank θα έχει περιουσιακά στοιχεία 109 δισεκατομμυρίων ευρώ, καθιστώντας την την πέμπτη μεγαλύτερη τράπεζα στην Ισπανία, εάν οι ρυθμιστικές αρχές εγκρίνουν την εξαγορά της Bankia από την CaixaBank.

Η νέα τράπεζα θα έχει την έδρα της στη Μάλαγα και θα διευθύνεται για τα πρώτα δύο χρόνια από τον πρόεδρο της Unicaja, Manuel Azuaga. Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Liberbank, Manuel Menendez, θα διατηρήσει τον ίδιο ρόλο στη νέα οντότητα.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr