NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

Η Γαλλία συνεχίζει την είσπραξη του φόρου ψηφιακών υπηρεσιών

Η Γαλλία συνεχίζει την είσπραξη του φόρου ψηφιακών υπηρεσιών

Νωρίτερα φέτος, η Γαλλία συμφώνησε να αναστείλει την είσπραξη φόρου επί των ψηφιακών εσόδων από μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας όπως η Facebook, η Amazon και η Google. Εν τω μεταξύ, οι ΗΠΑ καθυστέρησαν την εφαρμογή δασμών σε γαλλικά αγαθά, ως αντίποινα.

Αλλά τώρα, η χώρα άρχισε να συλλέγει ξανά αυτό που είναι γνωστό ως «φόρος ψηφιακών υπηρεσιών», σύμφωνα με δηλώσεις Γάλλου αξιωματούχου. Άλλες χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Ιταλίας και του Ηνωμένου Βασιλείου, στις οποίες παρόμοιοι φόροι τέθηκαν σε ισχύ φέτος, πρόκειται επίσης να αρχίσουν να εισπράττονται τους επόμενους μήνες.

Εν τω μεταξύ, οι ΗΠΑ αναμένεται να επιβάλουν δασμούς σε γαλλικές εισαγωγές 1,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων, συμπεριλαμβανομένων καλλυντικών και τσαντών. Η Ουάσινγκτον έχει επίσης εκκρεμείς έρευνες που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε παρόμοιους δασμούς σε 10 άλλες χώρες, συμπεριλαμβανομένου του Ηνωμένου Βασιλείου, της Ιταλίας, της Ινδίας και της Ισπανίας.

Η Γαλλία και ορισμένες άλλες μεγάλες ευρωπαϊκές χώρες λένε ότι οι εταιρείες τεχνολογίας θα πρέπει να πληρώνουν περισσότερους φόρους στις χώρες όπου βρίσκονται οι χρήστες και οι πελάτες τους, κάτι που θα μπορούσε να αυξήσει τα φορολογικά τους έσοδα. Αλλά, σε μακροχρόνιες συνομιλίες σχετικά με τον τρόπο ενημέρωσης του φορολογικού συστήματος, οι ΗΠΑ έχουν αντιταχθεί σε οποιαδήποτε λύση που στοχεύει τις εταιρείες τεχνολογίας.

«Αυτοί οι φόροι είναι μια αντίδραση στη δυσαρέσκεια για το πόσο καιρό χρειάζεται για να βρεθεί μια παγκόσμια πολυμερής λύση», δήλωσε ο Manal Corwin, ο οποίος διετέλεσε αναπληρωτής βοηθός γραμματέας διεθνών υποθέσεων στο Υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ στην κυβέρνηση Ομπάμα, και τώρα εργάζεται στην KPMG. «Μπορεί να χρειαστούν κάποιες εμπορικές διαμάχες πριν υπάρξει ένα ισχυρό κίνητρο για να πούμε "Εντάξει, αρκετά"».

Η πιθανότητα για μια διαμάχη γύρω από την φορολόγηση των ψηφιακών κολοσσών θα αποτελέσει μια πρόκληση για τον εκλεγμένο Πρόεδρο των ΗΠΑ Joe Biden, ο οποίος αναλαμβάνει καθήκοντα δύο εβδομάδες μετά την έναρξη ισχύος των αμερικανικών δασμών στη Γαλλία.

Με πληροφορίες από wsj.com

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr