NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

Συνεχίζεται η διαμάχη, νέοι αμερικανικοί δασμοί σε ευρωπαϊκά προϊόντα

Συνεχίζεται η διαμάχη, νέοι αμερικανικοί δασμοί σε ευρωπαϊκά προϊόντα
31_12_2020 | 13:32 31_12_2020 | 13:33
epixeiro icon Ειδήσεις | Διεθνή, Εμπόριο

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι θα αυξήσει τους δασμούς για ορισμένα προϊόντα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, συμπεριλαμβανομένων των εξαρτημάτων αεροσκαφών και των οίνων από τη Γαλλία και τη Γερμανία, σε έναν ακόμη γύρο στη 16ετή διαμάχη για τις επιδοτήσεις αεροσκαφών μεταξύ Ουάσιγκτον και Βρυξελλών.

Σε μια δήλωση, το Γραφείο του Εκπροσώπου Εμπορίου (USTR) δήλωσε ότι προσθέτει δασμούς σε εξαρτήματα κατασκευής αεροσκαφών και σε ορισμένα μη αφρώδη κρασιά, καθώς και κονιάκ και άλλα μπράντι, από τη Γαλλία και τη Γερμανία.

Το USTR δεν είπε πότε θα τεθούν σε ισχύ οι νέοι δασμοί, αλλά σημείωσε ότι πρόσθετες λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν προσεχώς.

Η απόφαση των ΗΠΑ έρχεται καθώς Αμερικανοί και Ευρωπαίοι διαπραγματευτές συνεχίζουν τις συνομιλίες για τον τερματισμό της μακροχρόνιας διαμάχης σχετικά με την κρατική βοήθεια στην Airbus, η οποία υποστηρίζεται πολιτικά από τη Βρετανία, τη Γαλλία, τη Γερμανία και την Ισπανία, καθώς και από την αμερικανική βοήθεια προς την Boeing.

Η USTR δήλωσε ότι η ΕΕ είχε υπολογίσει άδικα τους δασμούς εναντίον που επιτράπηκαν από την απόφαση του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου στην τρέχουσα διαμάχη: «Η ΕΕ πρέπει να λάβει κάποιο μέτρο για να αντισταθμίσει αυτήν την αδικία».

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr