NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

Πρόστιμο 10 εκατ. δολαρίων στην Ticketmaster για «hacking» στα συστήματα ανταγωνιστή

Πρόστιμο 10 εκατ. δολαρίων στην Ticketmaster για «hacking» στα συστήματα ανταγωνιστή
31_12_2020 | 15:33 31_12_2020 | 15:35
epixeiro icon Ειδήσεις | Διεθνή, Επιχειρηματικά Νέα

Η Ticketmaster συμφώνησε να πληρώσει πρόστιμο 10 εκατομμυρίων δολαρίων για την πρόσβαση που απέκτησε σε δίκτυο ανταγωνιστικής εταιρείας.

Η εταιρεία και η μητρική Live Nation παραδέχτηκαν ότι προσέλαβαν έναν πρώην υπάλληλο από την αντίπαλη CrowdSurge, και στη συνέχεια χρησιμοποίησαν τις γνώσεις του - συμπεριλαμβανομένων παλαιών ονομάτων χρήστη και κωδικών πρόσβασης - για να μάθουν τις εσωτερικές λειτουργίες της CrowdSurge.

«Οι υπάλληλοι της Ticketmaster επανειλημμένα - και παράνομα - είχαν πρόσβαση σε υπολογιστές ενός ανταγωνιστή χωρίς εξουσιοδότηση, χρησιμοποιώντας κλεμμένους κωδικούς πρόσβασης για τη συλλογή παράνομων επιχειρησιακών πληροφοριών» δήλωσε ο Αμερικανός εισαγγελέας Seth DuCharme «Επιπλέον, οι υπάλληλοι της Ticketmaster πραγματοποίησαν μια "διάσκεψη κορυφής" σε ολόκληρο το τμήμα, στην οποία χρησιμοποιήθηκαν οι κλεμμένοι κωδικοί για πρόσβαση στους υπολογιστές της εταιρείας - θύματος».

Οι ισχυρισμοί αναφέρθηκαν για πρώτη φορά το 2017, αφού η CrowdSurge (η οποία έχει συγχωνευθεί με την Songkick) μήνυσε την Live Nation για παραβιάσεις της αντιμονοπωλιακής νομοθεσίας. Σύμφωνα με έγγραφα του δικαστηρίου και προηγούμενες αναφορές, η Live Nation προσέλαβε έναν πρώην υπάλληλο της CrowdSurge με το όνομα Stephen Mead. Τότε, ο εκτελεστικός διευθυντής της Ticketmaster, Zeeshan Zaidi, και άλλα στελέχη, τον ενθάρρυναν να παραδώσει τα μυστικά του παλιού εργοδότη του.

Εκτός από την κλοπή κωδικού πρόσβασης, ο Mead αποκάλυψε επίσης ότι ο παλιός εργοδότης του χρησιμοποίησε μη προστατευμένους αλλά δύσκολο να βρεθούν συνδέσμους προεπισκόπησης για σελίδες έκδοσης εισιτηρίων. Η Ticketmaster συγκέντρωσε σε ένα υπολογιστικό φύλλο κάθε σελίδας έκδοσης εισιτηρίων που μπορούσε να βρει, επιτρέποντάς της να εντοπίσει καλλιτέχνες που χρησιμοποιούσαν την υπηρεσία με στόχο να τους αποθαρρύνει.

Η Ticketmaster εξέφρασε την ικανοποίησή της για το αποτέλεσμα. «Η Ticketmaster τερμάτισε τη συνεργασία της τόσο τον Zaidi όσο και τον Mead το 2017, μετά την αποκάλυψη της συμπεριφοράς τους. Οι ενέργειές τους παραβίασαν τις εταιρικές μας πολιτικές και δεν ήταν συμβατές με τις αξίες μας. Είμαστε ικανοποιημένοι που το ζήτημα έχει επιλυθεί».

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr