NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

Σε αναστολή 81.000 .eu domains, ως αποτέλεσμα των αλλαγών που έφερε το Brexit

Σε αναστολή 81.000 .eu domains, ως αποτέλεσμα των αλλαγών που έφερε το Brexit

Δεκάδες χιλιάδες κάτοχοι ιστότοπων που εδρεύουν στο Ηνωμένο Βασίλειο ενδέχεται να έχουν ξεκινήσει το έτος με μια δυσάρεστη έκπληξη: ο Eurid, ο διαχειριστής μητρώου των της κατάληξης .eu, έχει αναστείλει την χρήση εκείνων που έχουν καταχωρηθεί από πολίτες του Ηνωμένου Βασιλείου, ως αποτέλεσμα των κανονιστικών αλλαγών για το Brexit.

Τα domains που έχουν τεθεί σε αναστολή δεν μπορούν πλέον να υποστηρίξουν ιστοσελίδες και οι κάτοχοι τους έχουν τρεις μήνες για να αποδείξουν το δικαίωμά τους να διατηρούν ένα domain με κατάληξη .eu.

Αυτό σημαίνει ενημέρωση των δεδομένων επαφής για τη μεταφορά του τομέα .eu σε θυγατρική εκτός Ηνωμένου Βασιλείου ή δήλωση ιθαγένειας ή διαμονής σε κράτος μέλος της ΕΕ.

Τα domains θα επαναφερθούν μόλις ενημερωθούν τα στοιχεία επικοινωνίας, σύμφωνα με την Eurid - αλλά μόνο για τους επόμενους μήνες.

Όσοι, μετά τις 31 Μαρτίου 2021, δεν έχουν ακόμη αποδείξει την επιλεξιμότητά τους, θα δουν το domain τους να αποσύρεται και θα είναι διαθέσιμο ξανά για καταχώρηση από τον Ιανουάριο του 2022, εάν δεν έχει υπάρξει κάποια ενέργεια μέχρι εκείνη το χρονικό σημείο.

Ο Eurid είπε ότι 81.000 domains, από 50.000 χρήστες, έχουν τεθεί σε αναστολή.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr