NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Επιχειρηματικά Νέα
ανάγνωση

Ο κατασκευαστής των iPhone θα συναρμολογεί και ηλεκτρικά αυτοκίνητα

Ο κατασκευαστής των iPhone θα συναρμολογεί και ηλεκτρικά αυτοκίνητα

Ο κατασκευαστής των iPhone της Apple, η Foxconn, υπέγραψε συμφωνία με την κινεζική αυτοκινητοβιομηχανία ηλεκτρικών οχημάτων Byton για να βοηθήσει στην παραγωγή του πρώτου της οχήματος.

Η κίνηση σηματοδοτεί μια μεγάλη ώθηση της Foxconn στην κατασκευή αυτοκινήτων, καθώς προσπαθεί να διαφοροποιήσει την επιχειρηματική δραστηριότητα της πέρα από τη συναρμολόγηση καταναλωτικών ηλεκτρικών προϊόντων.

Οι Byton, Foxconn και Nanjing Development Zone υπέγραψαν τη συμφωνία στρατηγικής συνεργασίας τη Δευτέρα, με στόχο να παράγουν από κοινού το SU-M Byte της Byton έως το πρώτο τρίμηνο του 2022.

Η Foxconn θα παρέχει την εμπειρία της στην προηγμένη τεχνολογία κατασκευής και θα μοιραστεί βιομηχανικούς πόρους, σύμφωνα με δήλωση των εταιρειών.

Η συμφωνία θα μπορούσε να αποτελέσει σανίδα σωτηρίας για την Byton, που αποκάλυψε για πρώτη φορά το M-Byte το 2018 αλλά έκτοτε αγωνίστηκε να αυξήσει την παραγωγή του οχήματος.

Η εταιρεία με έδρα την Κίνα αναγκάστηκε να αναστείλει την παραγωγή τον Ιούλιο και να αναδιοργανωθεί, αφού η πανδημία έβλαψε την δραστηριότητα της.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr