NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

«Πράσινο φως» δίνουν οι ΗΠΑ στη χρήση stablecoin για τραπεζικές συναλλαγές

«Πράσινο φως» δίνουν οι ΗΠΑ στη χρήση stablecoin για τραπεζικές συναλλαγές
07_01_2021 | 14:38 07_01_2021 | 14:39
epixeiro icon Ειδήσεις | Διεθνή, Τράπεζες

Η κορυφαία τραπεζική αρχή των ΗΠΑ, το Office of the Comptroller of the Currency (OCC), ενέκρινε τη χρήση stablecoins για τον διακανονισμό χρηματοοικονομικών συναλλαγών από τράπεζες.

Η καθοδήγηση του OCC ανοίγει το δρόμο για τις τράπεζες ώστε να συμμετέχουν σε ανεξάρτητα δίκτυα επαλήθευσης (INVN) και να χρησιμοποιούν κρυπτονομίσματα stablecoins για τη διεξαγωγή δραστηριοτήτων πληρωμής και άλλων επιτρεπόμενων λειτουργιών.

Ο ελεγκτής του OCC, Brian P. Brooks,δήλωσε πως «η Ομάδα Εργασίας διαμόρφωσε πρόσφατα ένα ισχυρό πλαίσιο για την είσοδο σε μια εποχή χρηματοοικονομικής υποδομής που βασίζεται σε stablecoins. Η επιστολή μας εξαλείφει οποιαδήποτε νομική αβεβαιότητα σχετικά με την εξουσία των τραπεζών να συνδέονται σε blockchain ως κόμβοι επικύρωσης και, συνεπώς, να πραγματοποιούν συναλλαγές stablecoin για λογαριασμό πελατών που απαιτούν ολοένα και περισσότερο ταχύτητα, αποτελεσματικότητα, διαλειτουργικότητα και χαμηλό κόστος».

Η επιστολή καταλήγει στο συμπέρασμα ότι μια εθνική τράπεζα ή μια ομοσπονδιακή ένωση μπορεί να επικυρώσει, να αποθηκεύσει και να καταγράψει συναλλαγές πληρωμών, λειτουργώντας ως κόμβος ενός INVN. Ομοίως, μια τράπεζα μπορεί να χρησιμοποιήσει INVN και τα συναφή stablecoins για να πραγματοποιήσει άλλες επιτρεπόμενες δραστηριότητες πληρωμής.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr